Connect with us

Šport

Majstrami v diaľkovej jazde na drezinách vodáci, vyskúšali si ju aj piešťanskí poslanci

Published

on

Reklama

Z ôsmeho ročníka Medzinárodných majstrovstiev v jazde na pákových drezinách si v sobotu 19. septembra titul majstra v diaľkovej jazde odniesol WATER TEAM, zložený z piešťanských vodákov, plavcov či triatlonistov. Na osemkilometrovej trati dosiahli najlepší čas 16 minút 32 sekúnd. V šprinte už piešťanskí vodáci takí úspešní neboli a umiestnili sa na siedmom mieste. Diaľkovú jazdu si vyskúšali aj šiesti zástupcovia poslaneckého klubu Spoločne pre Piešťany, ktorí ako netrénovaní nováčikovia skončili poslední.

Na železničnej trati Piešťany – Vrbové, ktorú po prvýkrát otvorili dňa 27. októbra 1906 súťažilo spolu 13 družstiev v dvoch disciplínach – štvorčlenné družstvá v šprinte na 300 m a 6-členné družstvá v jazde na 8 km. Českú republiku reprezentoval tím z Děčína, ktorý si doviezol vlastnú drezinu. Štart aj cieľ bol na stanici vo Vrbovom,  v diaľke jazdci menili smer pri odbočke na Kocurice.

Reklama

V diaľkovom preteku zvíťazil piešťanský WATER TEAM s časom 16:32,18 min, na druhom mieste sa umiestnil DĚČÍN TEAM , ktorý bol pomalší o 1:05 minúty a ako tretí skončil CARDIOFITNESS , so stratou 1:10 minút na víťaza. Tím poslancov v zložení Peter Tremboš ako kapitán, Michal Fiala, Tomáš Hudcovič, Ján Jánošík, Jozef Malík a Adriana Drahovská ukončil pretek so stratou 5:32 min na víťaza. Vzhľadom na to, že preteku sa zúčastnili poloprofesionálne, trénované družstvá, účastníci zhodnotili dosiahnutý čas družstva Spoločne pre Piešťany ako nováčika za slušný.

V šprinte na 300 metrov sa víťazom stala TJ SLIVKA KOPANICE časom 38,12 sekundy, druhý bol DEČÍN TEAM so stratou 0,33 sekúnd a ako tretí sa umiestnili SYNOVIA CHUCKA NORRISA s rozdielom 0,38 sekúnd na víťazný čas. Piešťanskí vodáci skončili na siedmom mieste.

Reklama

IMG_7317Preteky zahájila primátorka Vrbového Ema Maggiová, ktorá prítomnosť poslancov ocenila a spoločne si podebatovali aj napríklad o možnostiach zachovania železnice v súvislosti s výstavbou cyklotrasy Piešťany – Vrbové. Pre záujemcov o rekreačnú jazdu organizátori pripravili aj šlapacie dreziny, ktoré si vyskúšali najmä rodiny s deťmi.

J. Rais/red, foto: A. Drahovská, Jiří Rais

Populárne články