Connect with us

Šport

Lukáš Babač víťazom D finále na MS o dva týždne ide na Európu

Published

on

Reklama

Slovenský reprezentant vo veslovaní, Piešťanec Lukáš Babač, sa v nedeľu 4. septembra vrátil z majstrovstiev sveta v slovinskom Blede. V konečnom hodnotení skončil medzi ťažkými skifármi na 19-tom mieste, keď vyhral D finále. Cieľom na majstrovstvách sveta bolo skončiť do 11-teho miesta a kvalifikovať sa na olympiádu medzi ťažkými skifármi.

[singlepic id=12365 w=320 h=240 float=right]Skif mužov ľahkých váh, v ktorom je Lukáš vicemajstrom sveta z minulého roka, nie je totiž olympijskou disciplínou. Žiaľ v nabitej konkurencii sa veslárovi zo Sĺňavy tento cieľ nepodarilo splniť, ale napriek tomu, že nie je spokojný, vraví: „Nie je všetkým dňom koniec“. O miestenku do Londýna sa pokúsi zabojovať na jar pri kvalifikačnej regate v Luzerne, odkiaľ postúpia ešte tri lode.

Reklama

V semifinále, kde sa rozhodovalo o postupe do C alebo D finále, sa Lukáš dlho držal v blízkosti postupovej priečky medzi tretiu najlepšiu šesticu majstrovstiev. V závere však fúkol protivietor, ktorý v porovnaní so súpermi útlemu piešťanskému veslárovi znemožnil bojovať o lepší výsledok, a tak sa musel uspokojiť s postupom do D finále, teda do súboja o 19. až 24. priečku. V celom tridsaťšesťčlennom štartovom poli boli iba dvaja ľahkí skifári. Iránec Mohsen Shadi Maghadeh išiel semifinále v rovnakej jazde ako Lukáš Babač, ale závod v podstate vypustil. V D finále sa tak stretli opäť a obaja porazili aj hmotnostne ťažších súperov. Lukáš Babač bol od Mohsena Shadia Maghadeha o dve sekundy rýchlejší, keď dosiahol v jemnom povetre svoj najrýchlejší čas na šampionáte (7:00.76).

Už o necelé dva týždne (16.-17.9.) čakajú Lukáša Majstrovstvá Európy v bulharskom Plovdive. Opäť bude pretekať medzi ťažkými skifármi a rád by dosiahol dobrý výsledok.

Reklama

Autor: ht Foto: Tomáš Hudcovič – hugophoto agency

REKLAMA

 

Populárne články