Connect with us

Šport

Lukáš Babač vicemajstrom Českej republiky na „ergáči“

Published

on

Reklama

V nedeľu 17.2. sa v Olomouci uskutočnili XX. Medzinárodné majstrovstvá Českej republiky v jazde na veslárskom trenažéri, ktorých sa zúčastnili aj veslári z Piešťan. Najlepšie z nich si počínal Lukáš Babač, ktorý v silnej konkurencii českých pretekárov skončil druhý v čase 6:13,4 min. iba 0,4 sekundy za svojim osobným rekordom. Ten dosiahol v zime po sezóne, keď sa na Novom Zélande stal vicemajstrom sveta v skife mužov ľahkých váh.

_MG_6140

Reklama

Na otázku či je s výsledkom a časom spokojný, odpovedal: „Ja nie som nikdy spokojný, ale povedzme, že je to OK.“  Lukáš sa na sezónu pripravuje doma v Piešťanoch. Kedže už nie je profesionálnym športovcom plateným Národným športovým centrom, zamestnal sa v  piešťanskom Bike centre. Cyklistika je po veslovaní totiž jeho druhou vášňou. Tréningom sa venuje ráno pred prácou a popoludní po nej. Tento rok by mal jazdiť dvojskif ľahkých váh s ďalším Piešťancom Richardom Vančom. Obaja však majú povinnosti, Richard školské a Lukáš pracovné, takže bude ťažké dokonale skĺbiť prípravu. Práve preto si konkrétne ciele na tento rok nedávajú. Všetko vraj ukáže čas.

V kategórii mužov ľahkých váh sa v Olomouci predstavili aj Matúš Vančo (16. miesto), Matej Šmída (18. miesto) a Richard Vančo (21. miesto). V kategórii mužov veteránov 50 až 59 ročných zvíťazil Piešťanec Pavol Taraba.  Medzi juniormi sa predstavil Ondrej Kovačovič, ktorý skončil 23. Medzi juniorkami doveslovala Klaudia Čamborová desiata.

Reklama

Autor: ht

Populárne články