Connect with us

Šport

Hokej: Piešťanci zdolali doma Žilinu

Published

on

Reklama

V piatok 22. februára privítali hokejisti ŠHK 37 Piešťany na domácom ľade mužstvo MsHK DOXXbet Žilina. Havrani v tejto sezóne so Žilinou ešte neprehrali a vzájomnú bilanciu víťazstiev si vylepšili aj v poslednom dueli.

[singlepic id=40040 w=520 h=373 float=center]Ako prví sa vedenia v zápase ujali domáci hokejisti. Na začiatku deviatej minúty vystrelil tiesnený Henrich Ručkay, žilinský brankár puk vyrazil na hokejku Martina Škadru, ktorý bekendom dorazil.  Do konca prvej tretiny Piešťany pridali ešte jeden gól. Václav Stupka si nakorčuľoval k tyčke spoza brány a tiež bekendom poslal puk pod brvno Johanesovej brány – 2:0.
V druhej tretine Piešťanci pridali ďalšie tri góly do žilinskej siete. Pri prvom v čase 23:50 výborne podržal puk za bránou Hudec a poslal presnú prihrávku na Tibora Melichárka, ktorý z prvej skóroval. O dve a pol minúty zvýšili Havrani už na 4:0. Marek Mertel pri prečíslení dvoch na jedného vystrelil nie príliš silnú strelu po ľade, puk však aj tak prešiel pomedzi nohy žilinského brankára do siete. Päť minút pred koncom druhej tretiny sa presadil v brejku opäť Marek Mertel a bolo 5:0. Na konci tretiny hrali hostia presilovku. Od modrej vystrelil Krajči a puk za Tomekov chrbát poslal Kokavec – 5:1.
V tretej tretine Havrani poľavili, akoby sa šetrili na nedeľný duel s Trenčínom. Žilinčania to, ale pretavili iba do jediného gólu, ktorý strelil v 53. minúte Igor Rúfus. Konečné skóre pomerne jednoznačného duelu  5:2.

Reklama

[nggallery id=2152]
Autor: ht Foto: Tomáš Niščák

Reklama

Populárne články