Connect with us

Šport

O 2 % z daní sa uchádza aj Basketbalový klub mládeže

Published

on

Reklama

Rozhodujete sa ktorej neziskovej organizácii tento rok poskytnete 2 percentá zo svojich daní? V Piešťanoch je registrovaných asi sto subjektov, ktoré môžu prijať túto formu pomoci. Predstavujeme vám jeden z nich –  Basketbalový klub mládeže (BKM) Piešťany.

[singlepic id=40005 w=520 h=340 float=center]

Reklama

 

Organizácia vznikla v roku 1995 ako združenie ľudí, ktorí chcú vybudovať úspešný basketbalový klub, ktorého hráčky budú úspešne reprezentovať mesto Piešťany v najvyšších súťažiach dievčat a žien na Slovensku i v zahraničí. Cieľom je vychovávať hráčky, úspešne sa presadzujúce na prvoligových, extraligových i reprezentačných palubovkách.

Reklama

Najmladšie družstvo je akturálne v súťaži SBA. Kadetky každoročne hrajú oblastnú súťaž a zúčastňujú sa turnajov doma i v zahraničí. Juniorky pravidelne hrajú najvyššiu slovenskú súťaž. V Piešťanoch prebieha aj školská basketbalová liga, v ktorej s§ťaží osem škôl z regiónu. BKM je zároveň organizátorom streetbalových turnajov a plesu športovcov.

„Tým, ktorí minulé roky podporili basketbal v Piešťanoch formou poukázania 2% z dane či už ako právnická osoba, fyzická osoba alebo ich poukázali prostredníctvom svojich zamestnávateľov, patrí obrovská vďaka. Pomohli ste správnej veci. Dievčatá pod dohľadom kvalifikovaných trénerov dosiahli menšie i väčšie úspechy na turnajoch doma a v zahraničí a v práve prebiehajúcej sezóne sa určite budú snažiť na úspechy nadviazať. Dúfame, že nám opäť pomôžete, aby z našich radov opäť vyletela nejaká Čajka,“ povedal za BKM Piešťany Miloš Drgoň.

Údaje pre tých, ktorí sa rozhodli mladých basketbalistov podporiť:

Obchodné meno: Basketbalový klub mládeže Piešťany

Sídlo: A. Hlinku 63/109, Piešťany, 92101

Identifikačné číslo prijímateľa (IČO): 34073361

Právna forma: občianske združenie

Návod ako postupovať pri poukázaní 2% z dane je uvádzaný na web stránke www.rozhodni.sk

(red)

Populárne články