Connect with us

Novinky

Ligový zápas, štart MFL i rokovania o otvorení spoločnej futbalovej a florbalovej triedy

Published

on

Reklama

V nedeľu o 14. hodine sa na futbalovom štadióne v Piešťanoch uskutoční predposledný domáci zápas mužov, ktorí doteraz nestratili ani bod. Súperom je tím z opačného pólu tabuľky, Merašice. Vstupné na zápas je dobrovoľné. Mestská futbalová liga zase odštartuje turnajom 5. novembra a navyše manažment PFK Piešťany, spolu s vedením florbalistov, začali rozhovory s riaditeľstvom Základnej školy na Holubyho ulici. Radi by totiž od ročníka 2017 – 2018 otvorili spoločnú triedu piatakov pre talentovaných futbalistov a florbalistov.

ZŠ Holubyho (1)

Reklama

,,Veríme, že sa nezopakuje scenár zo zápasu s Dolným Trhovišťom, kedy súper na poslednú chvíľu nepricestoval. Fanúšikov určite potešia krásne kombinácie s množstvom skvelých gólov, preto dúfame, že náš tím príde podporiť čo najviac ľudí,” hovorí hlavný šéf Prvého futbalového klubu v Piešťanoch Erik Hlavatý.

Napriek chladnejšiemu počasiu a konci jesennej časti sezóny sa môžu fanúšikovia tešiť na ďalšie akcie. V sobotu 5. novembra odštartuje malým turnajom Mestská futbalová liga, ktorej vyvrcholenie zimnej časti prebehne 26. decembra na Štefana. Pokračovať bude v jarnej časti. V prípade účasti aktuálnych šiestich tímov sa bude hrať trojkolovým systémom každého s každým, stále sú však otvorené štyri tímy pre ďalších záujemcov a fanúšikov futbalu, ktorí sa môžu zaregistrovať do konca októbra. Prihlásiť sa cez webovú stránku môžu i jednotlivci, ktorí sa môžu dopísať do súpisiek už existujúcich tímov, ktorí hráčov hľadajú.

Reklama

,,V rovnaký deň štartu MFL sa v prípade pekného počasia uskutoční i brigáda hráčov PFK v areáli štadióna, ku ktorým sa môžu pripojiť všetci ľudia, ktorí by radi prispeli k okrášleniu areálu štadióna,” dopĺňa Erik Hlavatý. ,,Práce je naozaj dosť a len postupnými krokmi spojenými s trpezlivosťou budeme vedieť napredovať,” dokončil.

Manažment PFK Piešťany, spolu s vedením florbalistov, ktorí hrávajú svoje zápasy v basketbalovej hale, začali rozhovory s riaditeľstvom IV. Základnej školy na Holubyho ulici. Radi by totiž nadviazali na v minulosti úspešné športové triedy plavcov a od ročníka 2017 – 2018 by mali záujem o spoločnú triedu piatakov pre talentovaných futbalistov a florbalistov.

“Pre mladých a šikovných ľudí je dôležité a potrebné, aby napredovali každým dňom, a preto by sme im mali vytvoriť čo najlepšie podmienky,” zhodli sa všetky tri diskutujúce strany. A ktovie, môžno sa vďaka ním v Piešťanoch vychovajú ďalší úspešní športovci.

Autor: MB/TK PFK

Populárne články