Connect with us

Šport

Legendárny Edú relaxuje v Piešťanoch

Published

on

Reklama

Legenda svetového futbalu a majster sveta z Brazílie Eduardo Jonas Américo alias Edú zavítal vrámci svojho pobytu na Slovensku v pondelok 22. novembra do Piešťan. Po náročnom víkendovom programe na juhu Slovenska, kde na dunajskostredskom štadióne viedol tréning chlapcov, otváral novú tribúnu vo Veľkých Dvorníkoch a zahral si vo futbalovej exhibícii, prišiel do piešťanského hotela Sandor Pavillon predovšetkým relaxovať.

[singlepic id=7490 w=320 h=240 float=left]Keďže však má nesmierne rád deti a jeho futbalové školy v Brazílii navštevuje takmer 3000 chlapcov, už niekoľko hodín po príchode sa stretol na autogramiáde s mladými piešťanskými futbalistami. Tí sa najskôr trochu ostýchali, ale napokon absolvovali niekoľko kôl podpisovania, ktoré začalo na papieroch, pokračovalo kartičkami Edúho a končilo podpismi na rukách, u niektorých aj na oboch. Prostredníctvom svojho manažéra Joe Borbélyho odpovedal na otázky možno budúcich futbalových hviezd. Otázky kládol aj on, keď sa chlapcov popýtal, kde by raz chceli hrávať. I keď má už Edú šesťdesiatjeden rokov, stále je forme a hráva s tímom Brasil Master exhibičné zápasy po celom svete. Svoje umenie predviedol aj počas autogramiády, keď zažongloval s loptou a navnadil tak chlapcov, aby mu tiež ukázali čo vedia.

Reklama

[singlepic id=7475 w=320 h=240 float=right]I keď v Piešťanoch plánuje Eduardo Jonas Américo hlavne oddychovať naplno využiť welness centrum a masáže v hoteli, mieni dva volnejšie dni na Slovensku taktiež venovať návšteve miest, kde by mohol zriadiť svoju futbalovú školu. V prípade, že sa mu nejaká lokalita zapáči a nájde vhodné podmienky, plánuje do rozbehu školy investovať 300 000 EUR.

Eduardo Jonas Américo strávil väčšinu svojej profesionálnej kariéry v klube FC Santos, kde odohral 13 rokov po boku Peleho a 183 gólov. Za reprezentáciu odohral 59 zápasov a dal 28 gólov. Päťkrát hral za výber sveta a štartoval na troch majstrovstvách sveta. Je najmladším hráčom v histórii, ktorý hral za reprezentáciu a štartoval na majstrovstvách sveta vo veku 16 rokov. V roku 2000 bol vyhlásený za najlepšieho ľavého útočníka všetkých čias.

Reklama

Autor: ht Foto: Tomáš Hudcovič – hugophoto agency

[nggallery id=306]

Populárne články