Connect with us

Šport

Hokej: Piešťany vs. Senica očami fanúšikov

Published

on

Reklama

V utorok 23. novembra 2010 privítali piešťanskí hokejisti doma mužstvo Senice. Piešťanci majú s tímom zo Záhoria viac ako priaznivú bilanciu,  ktorú potvrdili opäť víťazstvom. V nasledujúcich riadkoch si môžete prečítať ako videli zápas fanúšikovia ŠHK 37 Piešťany z fanklubu HFC´04 Piešťany.

[singlepic id=7499 w=320 h=240 float=left]Koľko ste napočítali na dnešnom hokeji atrakcií ? Dnes bola asi akcia, lebo sme dostali minimálne 2 + 1. Určite sa chvíľku hral hokej. Potom sa dosť hodný čas hral plážový hokej, aby sme si nakoniec užili aj divadelné predstavenie. Hokej komentovať netreba, na ten sme predsa na štadión prišli. Škoda len, že nám ho nebolo dopriatéetoľko, koľko by sme si všetci želali. Plážový hokej by mali radšej hrať priateľky hokejistov a divadlo by sa tiež malo radšej hrať na doskách na to určených. Senica je veľmi zaujímavé mužstvo. Za tri stretnutia máme s nimi skóre 20 – 2. Byť tak trénerom Senice, už som dávno od jedu šedivý. My máme síce vynikajúcich brankárov, ale to, čo dokážu zahodiť hráči Senice by sa malo stať samostatnou kapitolou histórie senického hokeja. Niekedy ich hráči pôsobia ako keby mali z našich nevyliečiteľný komplex. Niektorým ten komplex možno ide nie na rozum, ale dokonca na výstroj, viď. pozoruhodné správanie sa senického brankára. Brankár Senice Hiadlovský počas celého zápasu mal obrovskú chuť byť iným… Dosť často sa zapájal rôznym spôsobom do hry, snažil sa rozohrávať svojim, ale aj našim, snažil sa zatraktívňovať hru vybehovaním s rybičkami, filmovaním polomŕtveho tučniaka pred lovcami veľrýb. Skrátka rodený show – man, za každú cenu sa dostať na koniec športových televíznych správ, ako hviezda dňa.

Reklama

Hokej sa hral len asi 12 minút. Už v druhej minúte sa rútili sami na brankára Majo Mihálik s Jožom Haringom, ale Majo sa trošku ukvapil a namiesto nahrávky volil strelu, ktorú nemal Hiadlovský problém zastaviť vlastným telom. V 4 min. nám už prečíslenie vyšlo. Dvojica Baran a Kubrický si pred brankárom vymenila puk a vedieme 1 – 0. V [singlepic id=7500 w=320 h=240 float=right]6. min. vhadzovanie po pravici senického brankára, Učeň vyhráva, prihrávka Martinovi Klčovi, bez prípravy strela do ľavej žrde a je 2 – 0. Mnohí z nás v tej chvíli majú pred očami zápas v Senici, kde sme domácim nadelili deviatku a v duchu si želáme podobný scenár, s ešte početnejším gólovým prídelom pre našich dnešných hostí. Lenže zápas sa pomaly, ale iste prehupuje do plážovej, letnej, vánkovej, či inak jemne nazvanej formy tohto športu. Odrazu si zase nevieme nahrať, tempo je ako na hodovom zápase ženatí – slobodní Hc Keloví jastraby Kocurice.

V druhej tretine majú v rukách zápas hostia. Zahadzujúc za prvých 10 minút hádam 5 samostatných nájazdov na Adama Fumača ukazujú, že ani keby mali pred sebou futbalovú bránu, tak sa nemusíme moc obávať, že by z desiatich pokusov, aspoň dva trafili do čierneho. Niektorým nám už bolo rozčuľujúceho a zúfalého trénera Senice ľúto. Jediným gólovým zápisom tejto časti hry je náš tretí gól, keď v strednom pásme vypichujeme puk, dostávame sa do prečíslenia traja na jedného, najprv nepresná prihrávka Štepána na Magušinove korčule, ten už však presne na Martina Chylu pri ľavú žrď a vedieme 3 – 0.

Reklama

V poslednej časti hry pokračuje poväčšinou hokejová nuda. Až 3 min. pred koncom sa konečne podarí Senici znížiť na rozdiel dvoch gólov strelou Sojčíka po odrazených pukoch, ktorý tvrdo a presne do pravého rohu nedal Adamovi najmenšiu šancu a zobral nášmu gólmanovi „kvetinku krásy“…. 3 – 1. Po tomto góle si Senica vzala oddychový čas a niektorým to pravdepodobne neurobilo moc dobre. Na ľad sa vrátili Seničania o jedného hráča v poli navyše, s tým že brankár Hiadlovský, figliar jeden, ponechal svoju hokejku, ako pamiatku na seba na ľadovej ploche, v bránkovisku svojej brány. Rozhodca mu za to udelil správne 2 min. za nedovolené bránenie v hre, čo tohto zaujímavého hokejistu poriadne rozhnevalo, lebo on asi chcel ponechaním hokejky len naznačiť, že sa sem, k nám do Piešťan, určite ešte v najbližšej budúcnosti mieni vrátiť. Po sekaní Hajása sme dostali možnosť hrať o dvoch hráčov v poli naviac a výhodu sme pretavili na štvrtý gól, ktorého autorom bol z bezprostrednej blízkosti Štepán. Víťazíme 4 – 1.

Autor: otto  Ilustračné foto: Tomáš Hudcovič – hugophoto agency

Populárne články