Connect with us

Šport

Ľad už chystajú, hokejisti na ňom začnú prípravu koncom týždňa

Published

on

Reklama

S prípravou nového ľadu na nadchádzajúcu sezónu začali na piešťanskom zimnom štadióne v pondelok 28. júla. Extraligoví hokejisti ŠHK37 Piešťany ho vyskúšajú v sobotu 2. augusta. Prvý prípravný zápas s reprezentáciou Francúzska do 23 rokov ich čaká v utorok 5. augusta. Ďalší domáci zápas odohrajú Havrani 7. augusta proti kazašskému Irtyšu Pavlodar.

_mg_0071[1]

Reklama

Hokejisti majú na pláne celkovo desať prípravných zápasov pred septembrovým začiatkom extraligy. Počas leta prišlo k výraznej obmene kádra, keď odišlo desať hráčov (Filip, Chylo, Biro, Rais, Tomek, Saliji, Nemec, Drgoň, Stupka, Melichárek), ktorým nedokázali Piešťany momentálne zabezpečiť také finančné zázemie, ako by si predstavovali. Na ich miesta klub získal prevažne mladšie ročníky (Hluch, Toman, Kutálek, Šedivý, Srnec, Rybár, Gula, Vartovník).

Podľa vedenia ŠHK 37 sú zárukou mladíckej dravosti. Napriek tomu, že nejde o zvučné mená, v klube veria, že mladí ponúknutú šancu využijú. Cieľom klubu je opäť bojovať o popredné extraligové priečky a potvrdiť svoju pozíciu vybudovanú v uplynulých dvoch rokoch pôsobenia v najvyššej slovenskej hokejovej súťaži. Počas prípravy na ľade oznámia ďalšie mená, ktoré doplnia káder.

Reklama

fanusikovai shk

Jedným z cieľov vedenia ŠHK 37 Piešťany je v nadchádzajúcej sezóne dostať na tribúny viac fanúšikov. Pomôcť by tomu mohli aj zberné autobusy z tridsaťkilometrového okolia Piešťan. Aktuálne prebieha na webovej stránke klubu anketa, o ktoré spoje by bol záujem. Podľa jej výsledkov sa vedenie v spolupráci s klubovým autodopravcom rozhodne, či a odkiaľ budú autobusy zbierať divákov na hokejové zápasy.

Cena vstupenky na státie bude v aktuálnej sezóne 4 eurá, na sedenie 5 eur. „Permanentkám sme znížili sumu o 15 eur. Po dohode s fanklubom sme sa rozhodli, že 37 najvernejším fanúšikom, ktorých zoznam spravil fanklub sme dali permanentky za 40 eur,“ dopĺňa prezident klubu Jaroslav Lušňák a verí, že fanúšikovia si cestu na štadión nájdu a podporia tak fungovanie hokeja v Piešťanoch.

-ht-

Populárne články