Connect with us

Šport

Kajak & Kanoe Piešťany pozýva na preteky o Pohár SNP

Published

on

Reklama

Areál piešťanskej lodenice už čoskoro privíta rýchlostných kanoistov z celého Slovenska. Počas víkendu 9. a 10. augusta budú mladí športovci vo veku do 12 rokov súperiť na trati dlhej 2000 metrov. Starší pretekári zvedú boje o cenné kovy na 1000 a 200 metrovej trati.

veza

Reklama

Okrem singlových a deblových disciplín sa po prvýkrát v tomto roku na slovenskej pôde predstavia aj K štvorky, vďaka čomu budú môcť diváci sledovať v nedeľu v popoludňajších hodinách aj najatraktívnejšiu a najrýchlejšiu disciplínu K4 na 200 metrov. Program bude zavŕšený disciplínou Mix, teda preteky zmiešaných posádok, v ktorých sa vždy do jednej lode posadia pretekári opačného pohlavia, pričom kombinácia nie je obmedzená vekom. Súperiť tak môžu napríklad deblovky rodič – dieťa, brat – sestra, tréner – zverenec, ale aj kamarát – kamarátka. Účasť na tejto disciplíne nie je podmienená registráciou, zasúperiť si s profesionálmi tak môžu aj amatéri.

Pohár SNP je súčasťou série pretekov Nelo Slovenský pohár. Domáci pretekári tak budú môcť získať cenné body do súťaže, v ktorej sa v aktuálnej sezóne stabilne držia v prvej päťke.

Reklama

Piešťanci si od kanoistiky neoddýchnu ani v nasledujúci víkend, kedy sa u nás uskutoční vrchol domácej sezóny – Majstrovstvá Slovenska v krátkych tratiach.

Viac informácii nájdete na www.k2.sk alebo našej FB stránke https://www.facebook.com/K2.Piestany?ref_type=bookmark.

Zoznam prihlásených pretekárov a klubov nájdete tu.

Final

Text: Tomáš Kačic

Populárne články