Connect with us

Šport

Kúpeľný pohár vyhrali Vrútky

Published

on

Reklama

V dňoch 21. – 22. augusta sa na kúpalisku Eva uskutočnil vodnopólový turnaj mužov „Kúpeľný pohár“. Okrem domáceho družstva sa predstavili pólisti Slávie PU Prešov, PVK Vrútky a rakúska IWV Viedeň.

V úvodnom zápase nastúpili pólisti KVP Kúpele Piešťany proti Vrútkam. Piešťanci vyhrávali až do polovice poslednej štvrtiny kedy súper vyrovnal na 7:7. Štyri minúty pred koncom zápasu domáci Kalnický zvýšil na 8:7, ale v predposlednej minúte Vrútky vyrovnali na konečných 8:8. Hráčov kúpeľov môžu mrzieť viaceré nevyužité gólové šance a nepremenený pokutový hod. Góly KVP: 3-Filo, 2-Kalnický, Pieter, 1-J. Berlanský.

Reklama

S papierovo najslabším súperom z Prešova si pólisti KVP schuti zastrieľali a zvíťazili rozdielom triedy. Po prvej štvrtine vyhrávali 4:1 a celkovo zvíťazili vysoko 12:5. Góly KVP: 4- Pieter, 3-Filo a po jednom góle pridali Stančík, Bartoš, J. Berlanský, Kalnický a Jurica.

V zápase s Viedňou Piešťany zvíťazili v pomere 8:6 po 2 góloch Pietra a J. Berlanského, po góle pridali Stančík, Kuna, Baranovič a Filo. Ak chceli piešťanskí pólisti vyhrať turnaj, tak v poslednom zápase nesmel Prešov prehrať s Vrútkami viac ako štvorgólovým rozdielom. Vrútky zdolali Prešov 13:7 a stali sa víťazom Kúpeľného pohára.

Reklama

Zostava KVP: Klampár, Chlpek – Stančík, Polák, Kuna, Bartoš, J. Berlanský, Baranovič, Filo, Ferančík, Pieter, Kalnický, Adamkovič. Jurica, Vlachynský, Štefka.
Najlepší brankár: Klampár (Piešťany)
Najlepší strelec: Baran (Prešov)
Najlepší hráč: Vaňo (Vrútky)
Výsledky ostatných zápasov: Viedeň – Prešov 9:6, Vrútky-Viedeň 10:6, Vrútky – Prešov 13:7

Konečná tabuľka:

1.PVK Vrútky                  3 2 1 0 31:21 5
2.KVP Kúpele Piešťany 3 2 1 0 28:19 5
3.IWV Viedeň                 3 1 0 2 21:24 2
4.Slávia PU Prešov        3 0 0 3 18:34 0

Róbert Chlpek  Foto: Ján Galo

Populárne články