Connect with us

Šport

Pretekári sa brodili v blate, preskakovali stohy a šmýkali sa po ľade

Published

on

Reklama

Brodenie v blate, plávanie v teniskách, šplhanie sa po stohu slamy, ale aj dobrý pocit po pretekoch so Slniečkom zažívali pretekári na prvom ročníku Crossrace, ktorý sa konal za slnečného počasia v sobotu 22. augusta na Bezovci. Vyše sedemdesiat zúčastnených si tam zmeralo sily v dvoch dĺžkach trate.

Crossrace1Pretekári Elite museli prekonať 6-kilometrovú trať a popasovať sa s viacerými silovými, ale i gymnastickými prekážkami. Na konci úvodného tristometrového kopca čakal súťažiacich stoh slamy, zabalený v sieťke, ktorý sa poriadne šmýkal. Nasledovali drôty pri zemi s blatových podlažím, pod ktorými sa bolo potrebné preplaziť, a ako bonus k tomu neustále prúdila na nich voda z hadice.

Reklama

 

Crossrace6Po traverze na šesťstometrovú zjazdovku nemohli pretekári minúť nosenie vriec do kopca, ďalej preskoky a po lane sa museli vytiahnuť na vysoké stohy slamy. Po dosiahnutí vrcholu Bezovca organizátori trať nasmerovali na strmý zbeh dolu kopcom a nasledovalo plávanie v zdrži vody.

Reklama

Crossrace12Hneď po ďalšom výbehu pretekárov čakala ďalšia lahôdka – brodenie sa v pol metrovom bahne. Trať sa potom vlnila späť strmou zjazdovkou, ktorú Piešťanci poznajú ako päťstovku. Po jej vykráčaní, pretože to naozaj bežali len borci, ich čakalo manévrovanie na kladine a plazenie sa v temných rúrach, šmykľavka do ľadu a preliezanie kontajnera s vodou. Až potom si mohli všetci zúčastnení „krosfiťáci“ vychutnať cieľovú rovinku a dobrý pocit z preteku, ktorý bol naozaj výborne pripravený. Okrem dobrého pocitu čakali na víťazov aj vecné ceny a finančné odmeny.

Kategóriu Elite medzi mužmi nadiktoval Pavol Koval, s časom 44 minút a 21 sekúnd, s dvojminútovou stratou na neho sa umiestnil Michal Gombarčík a len tri sekundy po ňom s časom 46:56 Pavol Malík.

IMG_2970Kategóriu Elite Ženy vyhrala Tatiana Gombarčíková s časom 54 minút a dve minúty na ňu stratila Janka Beňačková, ktorej sa ušlo druhé miesto s časom 56:09. Tretia do cieľa dobehla Karin Matejová s dosiahnutým časom 1:03.

Medzi amatérmi absolvoval trojkilometrovú trať s prekážkami s najlepším časom za 33 minút a 15 sekúnd Dušan Macháč. Tesne za ním s 27 sekundovým odstupom skončil Michal Gallo a na treťom mieste sa umiestnil Ondrej Golský, ktorý na víťaza stratil 3 minúty.

Na svoje si prišli aj detičky, pre ktoré bola pripravená zvláštna trať a sladkosti. Nakoniec pre všetkých zahralo Slniečko a unavení pretekári pookriali aspoň na duši.

Kompletné výsledky nájdete tu.

J. Beňačková, foto: Jozef Beňačka

Populárne články