Connect with us

Šport

Basketbal: Čajky začali s prípravou vysoko, aby doleteli ďaleko

Published

on

Reklama

Piešťanské Čajky čaká tento rok náročná sezóna, okrem extraligy sa totiž po prvý raz predstavia aj v Európskom pohári. Prípravu na ňu začali prvý augustový týždeň v horách, konkrétne vo Vysokých Tatrách, kde absolvovali viacero náročných túr. Verme, že čím vyššie odštartovali, tým ďalej doletia.

koprovsky

Tereza Páleníková, Sabi Oroszová, Marta Páleníková, Zuzana Pilátová, Petra Bartanusová, Nika Dudášová a Lucia Krč-Turbová počas prvej túry do výšky 2363 m.n.m.

Prvý deň sústredenia vo vysokohorskom prostredí absolvovali Čajky bežecký tréning okolo Štrbského plesa. Po tomto zahriatí ich na druhý deň čakal výstup na Kôprovský štít. Pol roka po druhej operácii achilovky tento výstup na „dvojtisícovku“ zvládla aj Zuzna Pilátová. Do prípravy bolo v úvodnej fáze zapojených sedem hráčok. Mládežnícke reprezentantky a zahraničné hráčky sa k tými pripájajú postupne.

Reklama

Vrámci desaťdňového kondičného sústredenia ďalej basketbalistky absolvovali túru na Zbojnícku chatu a Priečne sedlo (2352 m.n.m), z ktorej sa na FB pochálili viacerými fotkami.

Priecne sedlo 2352 2Priecne sedlo 2352 3Priecne sedlo 2352 4Priecne sedlo 2352 5Priecne sedlo 2352 1Priecne sedlo 2352 Zbojnicka chata

Reklama

V polovici sústredenia si dievčatá trocha zasúťažili. Absolvovali dynamický výstup na Predné Solisko vo výške 2093Predne Solisko 2093Výškovým vrcholom Piešťanských Čajok počas sústredenia bol výstup Východnú Vysokú – 2429 m.n.m.

Vychodna Vysoka 2429

 

Príprava basketbalistiek pokračuje ďalej sústredením na Starej Turej a od septembra by už mali trénovať v novej hale v Piešťanoch. Ďalej ich čaká vrámci prípravy výborne obsadený turnaj v Trutnove, kde sa od 10.9. do 13.9.2015 stretne stretnú ZVVZ USK Praha (majster ČR a víťaz Euroligy), Dynamo Kursk (tretí v Eurolige i Rusku), Good Angels Košice (majster Slovenska, Euroliga), BBK Lulea (majster Švédska, Eurocup), TSV Wasserburg (majster Nemecka, Eurocup), Pinkk Pécsi 424 (Maďarsko, Eurocup), Piešťanské Čajky (vicemajster Slovenska, Eurocup), Kara Trutnov (tretí tím Česka, CEWL).

-th- Foto: FB Piešťasnké Čajky

Populárne články