Connect with us

Novinky

Končí extraligový hokej v Piešťanoch?

Published

on

Reklama

Okolo štartu hokejového ŠHK 37 Piešťany v nadchádzajúcej sezóne Tipsport Ligy vyvstávalo v poslednom období viacero otáznikov. Kým ostatné kluby dopĺňajú formácie, posilňujú zostavy a začínajú s prípravou, piešťanský klub rieši už dlhšie trvajúce finančné problémy. Podľa správy, ktorú priniesla facebooková stránka Piešťanskí Havrani v pozvánke na stretnutie fanúšikov v Easton Aréne, naplánované na sobotu 16. júla o 17:00 klub zrejme v extralige novú sezónu nezačne.

„Už o pár dní, možno aj hodín sa piešťanskí priaznivci hokeja dozvedia konečný rezultát, ako „dopadneme“ v sezóne 2016/2017. Zmluvy sú pripravené, podpisy záležitosť ukončia, respektíve naštartujú. Ako „dopadneme“, záleží aj od nás.“ začína správa na FB Piešťanských Havranov, ktorá bola uverejnená v utorok 12. júla.  Text obsahoval informáciu o tom, že vedenie klubu chce vynaložiť všetku snahu na to, aby ŠHK 37 nezaniklo a plánuje klub prihlásiť do najnižšej, teda 2. hokejovej ligy.

Reklama

 

Problémy s financami a splnením podmienok pre získanie licencie mali v uplynulých rokoch aj ďalšie kluby, medzi nimi napríklad Poprad, Zvolen, Martin či Trenčín, ktorým sa ich s časovým odkladom podarilo doriešiť.

Reklama

hokej havrani kosice

V Piešťanoch by zatiaľ mala svoje extraligové zápasy mala hrávať reprezentácia do dvadsať rokov HK Orange 20. V súčasnosti už prebieha sťahovanie, materiál, ktorý je potrebný k fungovaniu tohto projektu sa postupne naváža do Easton Arény. Po výmene plexiskiel by mali hráči v Piešťanoch začať s tréningom 1. augusta.

Klub je financovaný z prostriedkov Slovenského zväzu ľadového hokeja v spolupráci s Národným športovým centrom a časť prostriedkov bude pochádzať z komerčných zdrojov. Za používanie plochy zimného štadióna v Piešťanoch bude „oranžový“ tím platiť prenájom. Sumu zatiaľ nepoznáme, ale napríklad vlani v Bratislave to bolo v okolo 150 € na hodinu.

O vyjadrenie sme požiadali v pondelok aj šéfa ŠHK37 Jaroslava Lušnáka, dostali sme však odpoveď, že do konca týždňa nebude mať čas komunikovať.

-lt/Zdroj: facebook, Slovenský zväz ľadového hokeja/Foto: archív-

Populárne články