Connect with us

Kultúra

Záverečný Galavečer Majstrovských kurzov Petra Dvorského už zajtra

Published

on

Reklama

„Večne mladá opera“ má názov záverečný koncert – galavečer jubilejného 10. ročníka Majstrovských interpretačných kurzov Petra Dvorského, ktorý sa uskutoční už zajtra – vo štvrtok 14. júla v sále Kongresového centra Slovenských liečebných kúpeľov na Kúpeľnom ostrove.

Na galavečere vystúpia lektormi vybraní absolventi speváckych kurzov a maestro Peter Dvorský, ktorých bude sprevádzať symfonický orchester music festivalu Piešťany s dirigentom Rastislavom Štúrom. Koncert má byť zároveň rozlúčkou s frekventantmi a uzavrie tiež 61. festivalový ročník MFP. Na programe sú operné árie a piesne – výber z tvorby svetových skladateľov.

Reklama

 

Projekt  majstrovských interpretačných speváckych kurzov garantuje Peter Dvorský, ktorý je nielen ich umeleckým riaditeľom, ale v rámci nich sa pedagogicky podieľa na výchove nových speváckych talentov. Mladí frekventanti kurzu pracujú v dvoch skupinách, ktoré vedú Peter Dvorský a Zlatica Livorová, vynikajúca pedagogička, ktorá pôsobila ako profesorka spevu na VŠMU v Bratislave. Vysokú kvalitu projektu potvrdzuje aj medzinárodné obsadenie frekventantov.

Reklama

MSKPD (7)Minulých úspešných ročníkov sa zúčastnili speváci z Kanady, Japonska, Holandska, Ukrajiny, Rakúska, Českej republiky i Slovenska. Tí sa popri kurzoch, prístupných pre verejnosť, prezentovali aj na večerných koncertoch.. Frekventanti dostávajú na záver certifikát o aktívnom absolvovaní kurzu a  jednotlivo vystúpia na záverečnom koncerte s orchestrom.  Medzinárodné spevácke kurzy Petra Dvorského ako umelecky a hodnotovo významný projekt s medzinárodným dosahom sa v Piešťanoch stali tradíciou.

-inf-, Zdroj a ilustr. foto z minulých ročníkov: www.majstrovskekurzypetradvorskeho.eu

Populárne články