Connect with us

Šport

Karate: Vicemajster ČR je z Piešťan

Published

on

Reklama

V sobotu 10. mája sa v Brne konala najväčšia česká súťaž štýlu Goju ryu – Majstrovstvá ČR GR 2014. Nominovaní boli tí, ktorí stáli na stupni víťazov v predchádzajúcich kolách Národného pohára ČR.

karate brno

Reklama

Seigokan reprezentovali už skúsení karatisti. Z Piešťan: Michael Gabovič, Marián Današ a Denis Hadviga. Z Vrbového: Šimon Prievozník a Marek Machovič.

Denis Hadviga vypadol v prvom kole a v druhom stratil na okamih sústredenie a tým aj orientáciu v zápasisku. To bola veľmi veľká škoda, pretože mal na to, aby svojich súperov v kategórii do 8 rokov porazil.

Reklama

Drobné chyby v predvedených kata stáli Mareka Machoviča veľmi veľa, pretože vypadol v prvých kolách a už sa nemohol zapojiť o medailové pozície.

Po veľmi pekne predvedených a technicky úplne čistých výkonoch sa bronzová medaila dostala vďaka Šimonovi Prievozníkovi do Vrbového.

Najlepšie predviedol kata Michael Gabovič. Prebojoval sa až do finále, kde sa stretol s úradujúcim Majstrom sveta Goju ryu Matteom Tamborlanim z Brna. Skončil na druhom mieste a tak sa Michael Gabovič stal vicemajstrom Českej republiky v Goju ryu kata do 14 rokov.

Hneď za Michaelom skončil jeho tímový kolega Marián Današ, ktorý si domov odniesol bronzovú medailu.

Tento veľký úspech je skutočne vzornou reprezentáciou Seigokan, keďže na Majstrovstvách ČR GR 2014 z jeho piatich súťažiacich, stáli na stupni víťazov hneď traja.

Text a foto: Michal Babiar

Populárne články