Connect with us

Šport

Veslovanie: Piešťanci doma so šiestimi prvenstvami

Published

on

Reklama

Minulý víkend 10. a 11. mája sa na Váhu v Piešťanoch konala veslárska regata O Pohár SNP. Zúčastnilo sa jej štrnásť veslárskych klubov zo Slovenska, Maďarska, Rakúska a Českej republiky. Piešťanskí veslári získali na domácej vode šestnásť umiestnení na stupňoch víťazov. Na najvyšší sa postavili šesť krát a problém im nerobilo ani nedeľné daždivé počasie.

[singlepic id=52922 w=560 h= float=center]

Reklama

Dvojskify mužov ovládli súrodenci Vančovci a Lukáš Babač s Matejom Šmídom

V skife štrnásťročných žiakov sa išli delené jazdy, ktoré boli priamo finálovými. V prvej si vybojoval tretie miesto Piešťanec Filip Huba. V druhej skončil na druhom mieste Pavol Taraba. Títo dva pretekári vyhrali dvojskif starších žiakov vo veku 13 a 14 rokov. V párovke skončila posádka Pavol Taraba, Matúš Drlička, Filip Huba, Andrej Čechvala, kormidelníčka Tamara Sasáková  na treťom mieste. Dvojskif žiačok starších vyhrala suverénne posádka z  Mosonmagyaróváru, domáce Tamara Sasáková, Viktória Zrúttová skončili druhé.

Reklama

Vo veteránskej kategórii v pretekoch štvoriek bez kormidelníka i osiem patrilo Piešťancom v oboch prípadoch druhé miesto. Štvorka Kuhajda, Černák, Mičutka, Klčo nestačila na rakúsku posádku z klubov Lia Wien a Donaubund. Toto spoločenstvo vyhralo aj pretek osemveslíc pred domácou posádkou Andrej Vičan, Milan Rusnák, Eduard Drlička, Peter Mičutka, Maroš Sloboda, Tomáš Černák, Branislav Jurga, Marián Klčo s kormidelníčkou Erikou Jurgovou. V skife veteránov sa darilo Marošovi Slobodovi zo Sĺňavy, keď vyhral s pohodlným náskokom takmer 6 sekúnd. Dvojskif Maroš  Sloboda a Peter Strečanský, skončil druhý za rakúskou posádkou  a na treťom mieste doveslovala dvojica Andrej Vičan (VK Sĺňava), Martin Balažoviech (SVK Bratislava). Prvenstvo v mixovaných dvojskifoch veteránov vybojovali pretekári z Viedne, manželia Branislav a Erika Jurgová skončili druhí.

cityfest_2014-copy

Skif juniorov vyhral domáci Ondrej Kovačovič, ktorý pridal aj víťazstvo v dvojskife juniorov,  kde vesloval v posádke s Richardom Rampulom z SVK Břeclav.

V skife mužov vyhral pohodlne domáci Lukáš Babač a v dvojskife súrodenci Matúš a Richard Vančovci. Kvalitu piešťanských veslárov potvrdila druhým miestom v dvojskife posádka Lukáš Babač, Matej Šmída.

Preteku zrakovo postihnutých veslárov v disciplíne dvojskif sa zúčastnili posádky Marián Toth, Peter Lejko zo Šintavy a domáci Milan Lackovič, Pavol Kuhajda. Žiaľ Piešťancom sa pre technické problémy nepodarilo zabojovať o prvenstvo.

Text a foto: ht

Populárne články