Connect with us

Šport

Kajakári z Moravian potvrdili, že patria medzi špičku

Published

on

Reklama

Počas posledného septembrového víkendu sa v Prahe konali medzinárodné preteky v rýchlostnej kanoistike, už 12. ročník Veľkej ceny Sparty.

DSC_7718

Reklama

REKLAMA

kia akcia

Reklama

Na tradičných pretekoch v rýchlostnej kanoistike sa zúčastnil aj Slovenský mládežnícky reprezentačný tím, ktorého členmi sú aj piati pretekári z ŠK Kajak Moravany nad Váhom. Mladí Moravanci opäť potvrdili, že patria medzi top pretekárov nielen na Slovensku, ale aj v takej kajakárskej veľmoci ako je Česká republika. Spolu priniesli až 13 medailí. V sobotu 27.9.2014 sa súťažilo na 200m trati a v nedeľu na 1 míľovej trati (1609,34 m).

Zlatú medailu si na 200-metrovej trati v K1 vypádloval v kat. chlapci 11 roční Samuel Podhradský a Michal Jurčo v K2 spolu s komárňanským kajakárom Samuelom Szépem v kat. chlapci 12 roční. Bronzové medaile vo svojich kategóriách v K1 na 200m vybojovali bratia Michal a Branislav Jurčovci.

Kanoistka Lucia Valová spolu s Karolínou Seregiovou získali v C2 bronzovú medailu v kat. dievčatá 12-13 ročné.

V pretekoch na 1 míľu suverénne zvíťazili v K2 Samuel Podhradský spolu Branislavom Jurčom. Bronzovú medailu v tejto disciplíne vybojoval Michal Jurčo spolu so Samuelom Szépem. V K1 na 1 mľlu dopádloval na druhom mieste Samuel Podhradský a bratia Jurčovci na štvrtom mieste.

Aj zásluhou moravianskych pretekárov sa Slovenský reprezentačný tím v Prahe umiestnil na celkovom 1. mieste spomedzi všetkých prihlásených klubov.

Vzhľadom na vynikajúce výsledky počas celej sezóny boli do mládežníckeho reprezentačného tímu Slovenska zaradení na rok 2015 až šiesti pretekári, piati kajakári – Samuel Podhradský, Branislav a Michal Jurčoví, Lucia Valová a Mia Hjartaker Švecová a kanoista Lukáš Valo. Len jediný tím na Slovensku spomedzi 19 regitrovaných klubov má v rýchlostnej kanoistike na budúci rok viac pretekárov a to Nováky s počtom detí 9. Tento fakt je nesporným dôkazom, že ŠK KAJAK napreduje veľmi rýchlo a v budúcnosti môžeme od tohto klubu očakávať ešte veľmi veľa pekných výsledkov.

Text a foto: Sylvia Valová

Populárne články