Connect with us

Šport

Jozef Metelka má za sebou viac ako úspešnú sezónu

Published

on

Reklama

Rok 2014 bol pre cyklistu z Piešťan rokom víťazstiev. Sám hovorí, že na začiatku nemal príliš veľké očakávania, vo svojom úsilí však nepoľavil a to sa mu oplatilo.

metelka

Reklama

REKLAMA

kia akcia

Reklama

O vychádzajúcej hviezde slovenskej cyklistiky sa začalo medzi odborníkmi hovoriť už v polovici minulého roka, keď Jozef Metelka získal bronz na pretekoch Európskeho pohára v cyklistike zdravotne postihnutých vo Vrátnej. V decembri na velodróme prekonal paralympijského víťaza Jiřího Ježka a na začiatku roka 2014 odštartoval svoju najúspešnejšiu sezónu.

Talentovaný Piešťanec už na jar úspešne bojoval o kvalifikáciu na Rio 2016. Na Majstrovstvách sveta v dráhovej cyklistike telesne hendikepovaných v Mexiku vytvoril svetový rekord a opäť prekonal niekoľkonásobného majstra sveta Jiřího Ježka.

„Na začiatku boli očakávania zdržanlivé. Keďže sezóna úspešne pokračovala, snažil som sa stále zvyšovať svoj výkon,“ skonštatoval úspešný cyklista. Zároveň poďakoval všetkým, ktorý mu k nemu dopomohli. Boli to prevažne tréneri a sponzori z Veľkej Británie, keďže Slovensku sa mu zatiaľ príliš veľkej podpory nedostalo. „Verím, že naše spoločné úsilie sa odzrkadľuje v mojich výkonoch a úprimne si vážim dôvery, ktorú do mňa vkladáte,“ vyjadril sa J. Metelka.

Po Mexiku predviedol Jozef Metelka svoje kvality na viacerých pretekoch v vo Veľkej Británii, USA, Španielsku aj v Čechách. „Bola to úžasná kombinácia tréningu, pretekov a zotavovania. Moja prvá riadna sezóna vrátane zimného tréningu a množstva kilometrov v nohách,“ zhodnotil piešťanský cyklista.

Text: Martin Palkovič Foto: facebook.com/jozefmetelka

Populárne články