Connect with us

Šport

Jaroslav Baláž ml. úspešný v seriáli ME vznášadiel

Published

on

Reklama

Počas prvých dvoch septembrových víkendov sa uskutočnili ďalšie dve kolá z päťdielneho seriálu majstrovstiev Európy vznášadiel, na ktorých sa zúčastnili aj pretekári z Klubu vodného motorizmu a vodných športov Piešťany.

V termíne 7. a 8. septembra sa na celkovo treťom kole majstrovstiev Európy predstavil Marián Monček v kategórii Formula Novice a Jaroslav Baláž mladší v kategórii FS a netradične tiež F50. Monček aj vďaka neúnavnej snahe o čo najlepšie nastavenie vznášadla prekvapujúco, ale zaslúžene obsadil prvé miesto. Balážovi sa v kategórii FS podarilo nakoniec zvíťaziť nad najväčším súperom Stelzhammerom z Rakúska hlavne vďaka koncentrovanej jazde a kvalitnej príprave vznášadla. V kategórii F50, v ktorá je tradične najviac jazdecky obsadená sa Balážovi podarilo na veľké prekvapenie súperov po tvrdom boji obsadiť druhé miesto za Francúzom Godicheauom.

Reklama

Počas nasledujúceho víkendu 14. a 15. septembra sa konalo štvrté kolo seriálu majstrovstiev Európy vznášadiel vo švédskom Flottsbro pri Štokholme, na ktorom sa zúčastnil opäť Jaroslav Baláž ml. v dvoch kategóriách FS a F50. Podujatie sprevádzalo síce slnečné, ale veľmi veterné počasie, ktoré preverilo kvalitu a schopnosti tak súťažiacich, ako aj organizátorov a záchranárov. Baláž aj kvôli doterajšiemu vybudovanému celkovému bodovému náskoku v kategórii FS stavil na menej riskantnú jazdu a v ťažkých podmienkach obsadil druhé miesto. V kategórii F50 však zvolil opačnú stratégiu a po prestavení vznášadla na nové podmienky a jazdecky zvládnutých jazdách dokázal opäť prekvapiť súperov a zvíťaziť.

Vďaka získaným bodom v uplynulých súťažiach Baláž zatiaľ vedie kategóriu FS a je na treťom mieste v kategórii F50. Konečné umiestnenie sa rozhodne na poslednom tohtoročnom podujatí, ktoré sa bude konať neďaleko nemeckých Drážďan počas prvého októbrového víkendu.

Reklama

KVMVŠ Piešťany Foto: archív KVMVŠ Piešťany

Populárne články