Connect with us

Šport

Hokejisti sa chcú po MS v Piešťanoch vrátiť medzi špičku

Published

on

Reklama

Piešťanský Zimný štadión sa už 11. apríla stane dejiskom zápasov šiestich reprezentačných družstiev, ktoré budú bojovať na Majstrovstvách sveta I. A divízie hráčov do 18 rokov o jedinú postupovú priečku medzi absolútnu svetovú špičku.

[singlepic id=28066 w=320 h=240 float=left]Do Piešťan prídu hráči Francúzska, Japonska, Nórska, Slovinska, Talianska a Slovenska. „Hráči musia byť na MS stopercentne pripravení fyzicky, herne, ale aj mentálne. Aj preto sme do realizačného tímu pre záverečnú prípravu doplnili aj mentálneho trénera,“doplnil tréner Ernest Bokroš.

Reklama

V priebehu uplynulých desiatich dní absolvovali zverenci trénera SR 18 Ernesta Bokroša v Piešťanoch záverečnú fázu prípravy na svetový šampionát v rámci ktorej odohrali tri prípravné stretnutia – proti reprezentačnej dvadsiatke (4:2) a dvakrát proti Bielorusku (2:3 po predĺžení a 5:3). Po druhom stretnutí proti Bielorusom uzavrel reprezentačný kormidelník súpisku pre svetový šampionát. Z pôvodnej 28-člennej širšej nominácie, ktorú mal tréner Ernest Bokroš k dispozícii v Piešťanoch, sa nakoniec do nominácie pre MS nezmestili obrancovia Martin Chrkavý, Martin Kečkeš a útočníci Tomáš Paleček, Ján Blaško a Denis Šimurka.

Z elitnej katgegórie majstrovstiev sveta vypadli Slováci vlani prvýkrát. Určite chcú napodobniť Čechov, ktorí vypadli v roku 2007, no o rok neskôr sa do top kategórie vrátili. „Máme za sebou celoročnú prípravu, v rámci ktorej sme odohrali 5 turnajov a vyskúšali 51 hráčov. Urobili sme maximum pre to, aby v nominácii boli tí najlepší. Verím, že sme mentálne, herne i kondične pripravení zvládnuť náročný cieľ. Čaká nás ťažká úloha, za sedem dní musíme vyhrať 5 stretnutí. Vieme o nej a musíme ju zvládnuť,“ povedal tréner slovenskej reprezentácie do 18 rokov Ernest Bokroš.

Reklama

Naši hokejisti sú favoritmi turnaja a preto si zaslúžia podporu domáceho publika.

Program SR 18 na MS I. A divízie v Piešťanoch:

Streda 11. apríla 2012 o 19.00 h: Taliansko – Slovensko

Štvrtok 12. apríla 2012 o 19.00 h: Slovensko – Japonsko

Sobota 14. apríla 2012 o 19.00 h: Slovensko – Slovinsko

Nedeľa 15. apríla 2012 o 19.00 h: Slovensko – Francúzsko

Utorok 17. apríla 2012 o 18:15 h: Nórsko – Slovensko

Text: ts

Populárne články