Connect with us

Šport

Hokej: Túžba sa stala realitou, o víťazovi 1. ligy rozhodne až siedmy duel

Published

on

Reklama

Túžba sa stala skutočnosťou. O víťazovi 1. hokejovej ligy rozhodne až siedmy zápas. Piešťanci doma zdolali v utorok 13. marca Bardejov 5:2. Hoci v sérii prehrávali už 1:3 a Bardejovčania mali dva mečbaly, nepodarilo sa im ich využiť.
[singlepic id=26725 w=320 h=240 float=left]Šiesty finálový zápas začali Piešťanci vo vysokom tempe, výborne korčuľovali a obrancovia hostí nevedli kam skôr. Z toho rezultoval faul a presilová hra v prospech Piešťan. Domáci kapitán Ján Románek ju zužitkoval za 20 sekúnd a tak v čase 1:16 Piešťanci viedli 1:0. Naďalej sa snažili, avšak Martona v bránke Bardejova sa im prekonať nedarilo. Naopak zahrmelo na druhej strane, keď sa po vhadzovaní v 15-tej minúte zápasu prestrelil Dzubinu Tomáš Petruška. Do kabín odchádzali tímy za stavu 1:1.
V úvode druhej tretiny sa ujali vedenia Bardejovčania. Úspešným strelcom bol Marcel Baláž. Piešťanci sa dostali do mierneho útlmu. Vymaniť sa z neho im pomohli presilovky, [singlepic id=26738 w=320 h=240 float=right]ale gól sa im nepodarilo streliť. Naopak veľkú šancu mali vo vlastnom oslabení, keď sa na hosťujúceho brankára rútil Miroslav Pupák, ale nájazd sa mu nepodarilo zakončiť. Vyrovnanie na 2:2 sa však podarilo zariadiť v 36. minúte bojovníkovi Jozefovi Haringovi. Druhá tretina tak skončila rovnako ako prvá 1:1 a celkové skóre zápasu bolo 2:2.
V tretej tretine Piešťanci využili v čase 54:52 presilovku pri vylúčení Gráčika. Stačio im na to 12 sekúnd. Puk do brány poslal Tomáš Bokroš. V poslednej minúte proti vabank hrajúcemu Bardejovu prikrášlili víťazstvo na 5:2 Haring a Románek.
O víťazovi prvej ligy tak rozhodne až siedmy zápas, ktorý sa bude hrať vo štvrtok v Bardejove. Do baráže o extraligu môže z finálovej dvojice postúpiť len mužstvo ŠHK 37 Piešťany. Bardejov je totiž farmou Košíc a ak by aj vyhral prvú ligu, do extraligy postúpiť nemôže. V takomto prípade by sa baráž nehrala a Nitra by sa bez starostí zachránila v najvyššej slovenskej súťaži.

[nggallery id=1494]
Autor: ht Foto: Tomáš Hudcovič

Reklama

Populárne články