Connect with us

Šport

Hokej: Slováci zdolali Francúzov 4:1

Published

on

Reklama

V poradí štvrtým súperom mladých slovenských hokejistov v ceste za postupom do elitnej kategórie majstrovstiev sveta hráčov do 18 rokov boli v Piešťanoch v nedeľu 15. apríla Francúzi. Slovenskí hokejisti potvrdili v zápase úlohu favorita. Po dni voľna vyvrcholí svetový šampionát hráčov do 18 rokov I. A divízie v Piešťanoch v utorok záverečnými troma stretnutiami. Slovenskí hokejisti nastúpia od 18:15 h v zápase „o všetko“ proti Nórom. Víťaz tohto stretnutia si vybojuje účasť v elitnej kategórii majstrovstiev sveta hráčov do 18 rokov.

[singlepic id=28320 w=320 h=240 float=left]Zverenci trénera Ernesta Bokroša od úvodného buly potvrdzovali úlohu favorita, no rýchly gól Francúzov na začiatku druhej minúty na chvíľu schladil odhodlanie mladých Slovákov. Tí však pokračovali vo „svojej“ hre a odmenou za ich snahu bol vyrovnávajúci gól Luntera v 13. minúte po krásnom vysunutí Réwayom. Pomer striel v úvodnej časti bol jednoznačný 17:2, no francúzsky brankár Bonvalot odolával často aj s prispením šťastia. V prostrednej časti pokračoval tlak slovenských hokejistov a vyústil do zaslúženého vedúceho gólu z hokejky Buriho. Podobne ako v predchádzajúcich zápasoch na turnaji, obrovský tlak slovenských hokejistov vyústil do zaslúžených gólov v záverečnej časti stretnutia, keď jasnú dominanciu Bokrošových zverencov spečatili gólmi najproduktívnejší hráč turnaja Marko Daňo a kapitán družstva Milan Kolena.

Reklama

REKLAMA

Reklama

SLOVENSKO – FRANCÚZSKO 4:1 (1:1, 1:0, 2:0). Góly : 13. Lunter (Réway, Gríger), 28. Buri (Šohajda, Rehák), 51. Daňo Gríger, Luža), 56. Kolena (Réway, Šoltés) – 2. Douay (Ville). Rozhodovali Berneker (Rak.) – Kaspar (Rak.), Mc Intyre (USA). Vylúčení 5:6, presilovky a oslabenia 0:0, strely na bránku 40:8, 1764 divákov.

Ernest Bokroš (tréner SR ): „Všetky zápasy na turnaji majú z nášho pohľadu rovnaký scenár – vytvoríme si obrovský tlak, ale nedokážeme sa strelecky presadiť. Chýbal im kľud na hokejkách. Navyše dnes sme inkasovali rýchly úvodný gól. Obrovskou snahou mojich zverencov sa im podarilo ešte v prvej tretine vyrovnať . V ďalšej časti hry sme pokračovali v tlaku a pridali aj ďalšie góly a zaslúžene zvíťazili. Po dni voľna, ktorý nám padne vhod, nás čaká najťažší súper na turnaji – Nórsko. Aj my aj Nóri dobre vieme o čo v zápase pôjde.“

Richard Buri (strelec víťazného gólu SR): „Odohrali sme ďalší veľmi dobrá zápas. Keďže stretnutie sa hralo pred televíznymi kamerami chceli sme sa ukázať v čo najlepšom svetle. No opäť v prvej i druhej tretine to herne síce išlo, ale koncovka začala poriadne vychádzať až v záverečnej časti. Môj výkon? Nie som po zranení ešte stopercentne fit, ale dobré je, že sa nepotvrdil otras mozgu. Som rád, že mi tréner dal dôveru a dúfam, že som ho nesklamal. Tá strela od modrej mi sadla, ale v prvom momente som vlastne ani nevedel, že som dal gól. Až keď som si všimol ako sa radujú spoluhráči, vedel som, že to tam padlo. Teší ma to o to viac, že pre vývoj zápasu to bol dôležitý gól. Utorňajší duel proti Nórom bude náročný, pretože dobre korčuľujúci Severania pritom, že sa budú zrejme usilovať o marenie našej kombinačnej hry, sa doposiaľ prezentovali aj solídnou technikou a dobrou spoluprácu. Našim receptom musí by mohla byť nátlaková hra, aby sme prinútili súpera robiť chyby a samozrejme nesmieme poľaviť v defenzíve.

[nggallery id=1576]
Autor: SZĽH Foto: Tomáš Hudcovič

Populárne články