Connect with us

Šport

Hokej: Slováci na MS v Piešťanoch vyhrali prvý duel 5:0

Published

on

Reklama

Trojicou zápasov sa začali v stredu  11. apríla v Piešťanoch majstrovstvá sveta hráčov do 18 rokov I.A divízie. Nepriniesli žiadne prekvapenia, nepripustili ho ani mladí hokejoví reprezentanti Slovenska. Vo večernom zápase zdolali výber Talianska, no „povinnú jazdu“ mohli ozdobiť väčším počtom gólov, lebo šancí na to mali viac než dosť.

[singlepic id=28104 w=320 h=240 float=left]Vo štvrtok večer, opäť o 19. hodine, im budú stáť v ceste disciplinovaní a dobre korčuľujúci hokejisti Japonska. V otváracom zápase so Slovinskom prehrávali už 0:3, ale záverečným finišom s dvoma gólmi nútia k ostražitosti. Zaujímavé, že na otvárací gól sa čakalo takmer kompletné dve tretiny. Autorom prvého gólu v Piešťanoch bol v čase 39:49 pri presilovke slovinský obranca Miha Logar. To ako nedať súperovi snívať o nádejnom výsledku naznačili fyzicky dobre disponovaní Nóri, ktorí snaživým Francúzom nasúkali za necelých prvých desať minút tri góly…

Reklama

Výsledky prvého dňa MS hráčov do 18 rokov I.A divízie:

TALIANSKO – SLOVENSKO 0:5 (0:1, 0:1, 0:3). Góly: 7. Daňo (Lunter), 24. Daňo (Lunter), 44. Šoltés (Kolena, Valjent), 45. Daňo (Lunter), 47. Lunter (Gríger, Daňo). Vylúčenia 7:5, presilovky 3:0, oslabenia 0:0, strely na bránku 20:42. Rozhodovali: Sir (ČR) – Balodis (Lot.), Kaliada (Bielorus.), 1594 divákov.

Reklama

Zostava SR: Romančík – Predajniansky, Buri, Dinda, Rusina, Valjent, Luža, Šohajda Šimek – Reway, kolena, Šoltés – Gríger, Lunter, Daňo – Šimun, Horanský, Rzavský – Rehák, Koyš, Paulovič.

[singlepic id=28101 w=320 h=240 float=right]Prvý deň šampionátu ožiaril strelecký koncert druhej formácie, ktorá strelila štyri z piatich gólov. Zásluhu na tom má predovšetkým Marko Daňo. Nazbieral štyri kanadské body za tri góly a asistenciu pri góle spoluhráča zo svojho útoku Maria Luntera! Veľkou prekážkou im bol Talian Martin Rabanser. Brankár bostonských Rangerov mal však v prvých dvoch tretinách zľahčenú úlohu, pretože slovenskí útočníci chceli chvíľami prísť až do bránky. Nečudo, že po 40 minútach bolo len 2:0. Ozajstný uragán spustili zeverenci trénera Ernesta Bokroša v úvode záverečnej tretiny, keď v rozpätí 150 sekúnd poslali za Rabanserov chrbát tri puky. Za zmienku stojí, že prvú vážnu šancu si náš súper vypracoval až v 56. minúte, ale na Skaličana Patrika Romančíka nevyzrel. Z hľadiska ďašlích vystúpení našich chlapcov veľmi potešilo, že využili tri presilovky! Po tvrdom súboji pri mantineli skončil na ľade otrasený obranca Richard Buri a s podozrením na otras mozgu skončil v nemocnici. Trénerovi neurobilo radosť ani narazené rameno útočníka Stanislava Horanského.

Hlasy trénerov:

[singlepic id=28127 w=320 h=240 float=right]Ernest Bokroš (SR): „Prvý zápas na turnaji bol pre nás náročný najmä z psychického hľadiska. Som rád, že ho chlapci zvládli. Počas celého stretnutia sme mali hernú prevahu, ale ani za stavu 2:0 sme sa nemohli uspokojiť. Mrzí ma zranenie Buriho, ktorý zrejme ostane v nemocnici na pozorovanie s podozrením na otras mozgu. Do nemocnice taktiež odišiel Horanský s poraneným ramenom. Zajtra nás čakajú Japonci, ktorí sa dnes prezentovali veľmi zodpovedným výkonom a potrápili Slovincov.“

Robert Chizzali (Taliansko): „Bol to pre nás veľmi náročný zápas. Pred šampionátom sme mali len štvordňovú prípravu a to sa tiež prejavilo na našom výkone. Slovenskí hokejisti boli lepší a trestali naše vylúčenia. Gratulujem slovenskému mužstvu k zaslúženému víťazstvu.“

Japonsko – Slovinsko 2:3 (0:0, 0:1, 2:2). Góly: 58. Kudo, 60. Nakaguči – 40. Logar, 54. Snoj, 55. Drozg

Francúzsko – Nórsko 1:6 (0:3, 0:2, 1:1). Góly: 42. Ville – 1. Soberg, 2, Norstebo, 10. Medby, 37.Lesund, 38. Salstem, 48. Fischer. Rozhodovali: Berneker (Rak.) – Stano, J. Tvrdoň (obaja SR)

[nggallery id=1564]

Autor: SZĽH Foto: Tomáš Hudcovič

Populárne články