Connect with us

Šport

Na zápas Slovensko – Taliansko prišlo vyše 1500 divákov

Published

on

Reklama

Náš hokejový fanúšik je hladný po dobrom hokeji a keď navyše cíti úspešný výsledok slovenskej reprezentácie s radosťou meria cestu na zimný štadión. Nie ináč tomu bolo 12. apríla podvečer v Piešťanoch.

[singlepic id=28116 w=320 h=240 float=left]Na úvodný duel chlapcov „osemnástky“ SR s rovesníkmi z Talianska na tribúny „zimáku“ v kúpeľnom meste, starostlivo zveľaďovanom jeho riaditeľom Jaroslavom Lušňákom, otcom nášho reprezentačného útočníka a extraligistu v drese Skalice, ich prišlo poldruha tisíca. Vytvorili Slovákom i talentom z Apenínskeho polostrova pravú hokejovú atmosféru, o ktorej samotní hráči vravievajú, že „pred takým publikom sa vždy dobré hrá“.

Reklama

„Kulisa bola naozaj výborná, potešili plné tribúny s pohodovo naladenými hokejovými priaznivcami. Príjemne ma to prekvapilo a verím, že pri ďalších dobrých výsledkoch zverencov trénerov Ernesta Bokroša, jeho asistentov Milana Hovorku, ktorý je tu doma, veď vedie úspešných prvoligistov domáceho ŠHK 37, a Juraja Chabadu, nás bude vítať podobný a ešte veselší obraz,“ povedal 77-ročný Jozef Gubala, doyen nielen piešťanského, ale i slovenského hokeja, ktorý je v službách okolo mantinelov už 55 rokov a samozrejme nemôže chýbať ani tentoraz v organizačnom výbore prebiehajúceho šampionátu. „Vyhráža sa“, že na budúci rok s tým končí. Jozef nikdy nehovor nikdy…

[singlepic id=28117 w=320 h=240 float=left]Celkom slušná návšteva sa zišla aj na dnešnom (12. 4.) úvodnom dueli Slovinsko – Francúzsko, ktorý sa začal na pravé poludnie. Oba tímy mali podporu vo svojich fanúšikovských táboroch. Príjemne ich prekvapila aj veľmi solídna takpovediac ľudová cena vstupenky – na celý deň, na tri stretnutia za dve eurá. Záujem o vstupenky poteší každého organizátora. Menej, na škodu samotných priaznivcov, keď prídu k pokladnici stovky pár minút pred začiatkom večerného stretnutia slovenských hokejistov. Pritom stačí prísť o čosi skôr a vychutnať si bez zbytočnej predzápasovej nervozity v rade na vstupenky celý zápas, od prvej sekundy.

Reklama

Ďalšie zápasy slovenskej reprezentácie:

Štvrtok 12. apríla 2012 o 19.00 h: Slovensko – Japonsko

Sobota 14. apríla 2012 o 19.00 h: Slovensko – Slovinsko

Nedeľa 15. apríla 2012 o 19.00 h: Slovensko – Francúzsko

Utorok 17. apríla 2012 o 18:15 h: Nórsko – Slovensko

Text: SZĽH Foto: T. Hudcovič

Populárne články