Connect with us

Novinky

Hokej: Reprezentácia sa pred majstrovstvami sveta pripravuje v Piešťanoch

Published

on

Reklama

Slovenská hokejová reprezentácia trénuje pred prípravným dvojzápasom proti Česku v Piešťanoch. Trénerovi Craigovi Ramsaymu sa na zraze v utorok 23. apríla hlásili aj posily z NHL. Družstvo posilnili pribudli obrancovia Christián Jaroš z Ottawy Senators a Andrej Sekera z Edmontonu Oilers.

Na zápasy v Trenčíne a Nitre majú byť tiež k dispozícii útočníci Tomáš Tatar z Montrealu Canadiens a Richard Pánik z Arizony Coyotes. Do družstva sa zaradili aktuálne i brankár Marek Čiliak z Brna a hráči z Tipsport extraligy. Reprezentáciu posilnili útočníci Samuel Buček, Róbert Lantoši z Nitry a Mário Lunter a Tomáš Zigo z Banskej Bystrice.

Reklama

Po dvojzápase v Rakúsku v aktuálnom kádri pripravujúcom sa na majstrovstvá sveta skončili útočníci Michal Chovan, Rastislav Špirko, Lukáš Cingel a Martin Bakoš. V príprave nepokračujú ani obranca Michal Sersen a brankár Andrej Košarišťan. Podľa generálneho manažéra Miroslava Šatana vyberajú okrem kvality do zostavy hráčov aj podľa toho, na akú úlohu sú súci.

Účasť na šampionáte prisľúbili tiež obranca Erik Černák z Tampy Bay Lightning a útočník Marko Daňo z Winnipegu Jets. Do prípravy sa majú zapojiť v záverečnej fáze na budúci týždeň v Poprade. Ďalšou posilou by mal byť Martin Marinčin z Toronta, ktorého družstvo prehralo v prvom kole play off NHL 3:4 na zápasy s Bostom, kde pôsobí Jaroslav Halák a Zdeno Chára.

Reklama

Tréning sledovali z hľadiska aj piešťanské hokejové nádeje z HK Havrani.


-th- Foto a video: -mč-

Populárne články