Connect with us

Šport

Futbal: Muži PFK aj po veľkonočnom kole na prvom mieste

Published

on

Reklama

Veľkonočná nedeľa patrila futbalu, keď na pôdu prvého družstva tabuľky z Piešťan pricestoval súper z opačného konca tabuľky. Už v druhej minúte otvoril skóre súboja s Dolnou Krupou Martin Gula. Zmena stavu prišla až v druhom polčase, keď  za desať minút dva krát skóroval Jozef Glos. Poistku v podobe štvrtého gólu strelil v 64. minúte Juraj Štefanka. 

19. kolo

Piešťany – Dolná Krupá 4:0 (1:0)

Reklama

Góly: 2. Martin Gula, 52., 61. Jozef Glos, 64. Denis Štefanka

Zostava 19. kola: Budka (J.Gula 75) -Modrovič, Polačik, Hutár, Žák (Doktor 75), J.Štefanka (Strelec 65), D.Štefanka (Korec 65), Kusý, Glos, Braniša, M.Gula (Miškech 65)

Reklama

Martin Krajčovič, tréner:  Od úvodu zápasu sme boli aktívni a v druhej minúte sme sa ujali vedenia po peknej prihrávke Juraja Branišu otvoril skóre Maťo Gula. Naďalej sme pokračovali v dobrom tempe hry, kde nechýbala futbalová kreativita, ale brzdilo nás premieňanie gólových príležitostí. V druhom polčase sa priebeh hry nezmenil a zásluhou nášho kapitána Jožka Glosa sme zvýšili naše skóre na tri nula.  Našu efektívnu pätnásťminútovku uzavrel aktívny Denis Štefanka. Smutným momentom zápasu bolo zranenie nášho hráča Adama Doktora, ktorému aj touto cestou želáme skoré uzdravenie.

Starší dorast 2. kolo nadstavba

Piešťany – Dubnica nad Váhom 1:3 (0:0)

Góly: 70. Juraj Štefanka – 72. Alex Kováčik, 82. Michal Matúš, 87. Lukáš Nosický

Zostava 2. kola skupiny o titul:   Gavač – Sedláček, Lenovský, Rusnák, Majtényi (Valovič) – Horil (Ozimák), Polačik, Strelec, J. Štefanka, Stanek – Korec

Martin Javorka – tréner:  Na rozdiel od dvoch predchádzajúcich zápasov sme odohrali dobrý zápas vo vysokom tempe s veľmi kvalitným súperom, horúcim ašpirantom na postup do prvej ligy. Stretnutie bolo tri štvrtiny absolútne vyrovnané. V 70. minúte sme sa dokonca ujali vedenia Jurkom Štefankom po štandardnej situácii. V tejto časti zápasu bolo treba hru upokojiť, čo sa nám nepodarilo. Hráči Dubnice po troch minútach od nášho vedúceho gólu strelili vyrovnávajúci gól po našom defenzívnom zaváhaní. Vyrovnávajúci gól hráčov Dubnice nakopol a do konca stretnutia nás zatlačili pred vlastnú šestnástku. Keďže sa hosťujúcim hráčom podarilo premeniť dve šance, z Piešťan si odvážajú 3 body.

Mladší dorast

2. kolo nadstavba

Piešťany – Dubnica nad Váhom 1:1 (1:1)

Góly: 26. Jakub Taraba – 18. Jakub Cyprian

Starší žiaci

22. kolo

Topoľčany – Piešťany 0:4 (0:1)

Góly: 11. Vanessa Pomajbová, 43., 52., 67. Martin Modrovič

Zostava 22. kola:    Maliga – Fox , Urban, Babečka , Pomajbová  – Rolinec (Sándor),  Kardoš,  Hlavatý(Chobot) – Petényi,  Vyhlídal, Modrovič

Cyril Stachura, tréner: V priemernom zápase sa zrodilo jednoznačné a zaslúžené víťazstvo nášho mužstva. Aj keď sme nastúpili v improvizovanej zostave, naši hráči podali dobrý výkon a  vyhrali rozdielom triedy. Od prvej minúty bola hra na našich kopačkách a bola len otázka času, kedy sa presadíme strelecky. Pomohlo nám aj zaradenie Hlavatého do stredovej formácií, kde sa zdvihol aj výkon Kardoša a v útoku boli veľmi nebezpeční Vyhlídal so strelecky disponovaným Modrovičom. Keď sa k tomu pridal aj dobrý výkon obrannej formácie, neboli potom žiadne obavy o výsledok.

Mladší žiaci

22. kolo

Topoľčany – Piešťany 1:5 (1:3)

Góly: 11. Denis Polakovič – 10. Adam Šadibol, 16. Filip Košinár, 21., 60. Samuel Hesko, 53. Filip Gregorovič

Starší žiaci B

14. kolo

Piešťany – Prašník 8:0 (4:0)

Góly: 5., 27., 56., 65. Janko Labat, 10. Jakub Žažo, 20., 39. Adam Šadibol, 69. Filip Fodrán

MB/TK PFK

Populárne články