Connect with us

Šport

Hokej: Považská Bystrica vs. Piešťany

Published

on

Reklama

V piatok 17. decembra 2010 vyrazili hokejisti ŠHK37 Piešťany do Považskej Bystrice a s nimi aj ich verní fanúšikovia z fanklubu HFC´04 Piešťany. V nasledujúcich riadkoch si môžete prečítať ako videli zápas, v ktorom Piešťanci vyhrali 1:5.

Hodinu pred odjazdom sa „žhavia“ telefónne linky. Žiadne „hecovačky“, pozývania… Nič, len suché konštatovanie, že autobus nejde. Hneď som si spomenul na vety z našej diskusie, kde sme konštatovali, že to nie je s diváckym záujmom u nás v poslednej dobre nejako veľmi ružové. Výjazdy už nemajú tú kvalitu, čo mali napríklad  v minulej sezóne, sú málopočetné. Skrátka, také nemastné, neslané. Pol hodinu pred odjazdom je však zmena. Autobus sa podarilo sprevádzkovať, iskierka nádeje, že hokej dnes všetci uvidíme, sa zažíha. A aký plameň z tejto iskierky nakoniec vyšľahol! :))

Reklama

[singlepic id=8506 w=320 h=240 float=right]Považská Bystrica je pre mnohých z nás taká trošku iná. Ani nevieme asi prečo iná, ale je. Tu vždy musí prísť k nejakej komplikácii. Buď je na ceste zápcha, v ktorej trčíme celú prvú tretinu, alebo dohodnutý autobus vôbec nepríde. Pravidlom sa stáva, že nevidíme nejaký ten gólik, lebo naši si v posledných zápasoch celkom zvykli dávať góly hneď na začiatku stretnutia. V piatok sme taktiež túto tradíciu neporušili. Keď sme konečne po zasnežených cestách dostali do Bystrice a vypadli z autobusu, práve si pri našej striedačke dávali naši gólové pac :-). Čiže popis prvého gólu našich bude jednoduchý. Pán Sýkora starší len dvíha palec na pravej ruke. Vedieme 0 – 1 :)). Samozrejme, treba spomenúť aj strelca tohto gólu. Je ním Jožko Haring. Druhý gól by som si dovolil pripísať fan clubu. Fan club HFC 04 púšťa na autobusovej stanici hromové chorále z asi sedemdesiatky hrdiel, považskobystrickí diváci zostávajú v ohromení, tak isto aj hráči a v štvrtej minúte vedieme 0 – 2. Gól pripisujeme aj Patrikovi Vránovi. :))

Prvý, ale aj posledný gólový zápis domácich spáchal Ďurkech, ktorý strelou k tyči vrátil na čas domácich do zápasu. Ani tento gól sme nevideli, mnohí -:), mali sme totižto službu. V bufete.

Reklama

[singlepic id=8505 w=320 h=240 float=left]V 34. minúte sme si konečne mohli na plné hrdlá zakričať v priamom prenose gól. Tento slastný pocit nám doprial náš nový hráč v mužstve strelou z nemožného uhla, Martin Gálik, vitaj u nás. Vedieme 1 – 3. Na konci tretiny sa hra priostruje. V poslednej minúte dostávame šancu si zahrať o dvoch hráčov. Naša pätica hráčov zatlačí domácich skoro až na ich bránu, Aďo Kolník prihrá pri pravú tyč Marcelovi Holovičovi, ten na druhú stranu na Jara Rybárika, strela medzi betóny, pohodlných 1 – 4. V poslednej časti hry v pokoji kontrolujeme priebeh zápasu, veď v domácom prostredí sa dobre hrá, čo vy na to, hráči ?-:).

Na konci ešte čerešnička na torte. Pár sekúnd pred koncom bol pri samostatnom nájazde faulovaný Jožo Haring, rozhodca píska trestné strieľanie a Jožo ho bez akýchkoľvek problémov premieňa a prispeje tak k dokonalosti tohto krásneho piatkového večera. 1 – 5. Toto bol jednoznačne Top výjazd, takémuto sa vyká a na pomyselnej poličke mu patrí jedno z najčestnejších miest. Totálne natrieskaný autobus, dvadsiatka na autách… takto má cestovať na zápasy vonku líder súťaže ! Vďaka Vám všetkým za super atmosféru!

Autor: otto  Ilustračné foto: Tomáš Hudcovič – hugophoto agency

Populárne články