Connect with us

Šport

Hokej: Piešťany vyhrali v Topoľčanoch a stále vedú I. ligu

Published

on

Reklama

V piatok 7. januára 2011 vyrazili piešťanskí hokejisti na derby zápas do Topoľčian. V nasledujúcich riadkoch si môžete prečítať ako videli zápas fanúšikovia ŠHK 37 Piešťany z fanklubu HFC´04 Piešťany.

[singlepic id=5634 w=320 h=240 float=left]Všelijakých rečí sa trúsilo pred zápasom. Máme nahrané, Topoľčany visia tesne nad hranicou postupu do play – off. Najočakávanejšia bola asi remíza. S tým, že ten posledný bod na rozdelenie zostane doma, v Topoľčanoch. Ako sa trošku naopak hovorí, mala zostať koza zožraná, ale aj vlk hladný. Lenže ani my nemáme pozíciu, ktorú si pred play off želáme, až takú istú. Reči sa však hovoria, chleba sa je. A ešte s tým, keď ten chleba krája taká persóna, akou je pán rozhodca Hauko.Pred veľmi slušne zaplneným topoľčianskym hľadiskom sa hral kvalitný a svižný hokej. Škoda len, že k počtu divákov nebola aj adekvátna atmosféra. Komorné prostredie domácich narúšala len zbesilá kolotočová hudba značných decibelových otáčok a samozrejme piešťanský fan klub HFC04 opäť vo veľmi slušnom personálnom počte. Odhad hovorí asi o 150 piešťanských fanúšikoch.

Reklama

Začali sme ako tornádo. Asi v 10 sekunde sa naši rútili v prečíslení na Hippíka, jednoznačne najlepšieho hráča Topoľčian. Okamžite po akcii prišpendlí Peter Učeň domáceho hráča na mantinel, čo sa krasokorčuľovanie pískajúcemu rozhodcovi viditeľne nepáči a hneď hráme o jedného hráča menej. Topoľčany sa v tomto zápase dokážu presadiť hlavne v početnej prevahe a hneď sa aj dostávajú do vedenia. Od modrej čiary nahodí puk na bránu Krecháč, Tomášovi puk vypadne a náš bývalý hráč Matúš Chrenko sa najlepšie v trme vrme zorientuje a doklepne puk po prvý krát do siete – 1:0. Napriek dvom streleným gólom do našej siete je hra Matúša Chrenka oproti minulej sezóne hranej v piešťanských farbách len čajovým odvarom. Matúš to samozrejme stále vie, ale nie je to zďaleka ten Chrenko, ktorého sme si tak veľmi želali vidieť aj v tejto prebiehajúcej sezóne v piešťanskom drese. V 4. minúte sa zopakovala skoro ako cez kopirák gólová situácia z 2. minúty. Tentoraz však na opačnej strane. Od modrej strieľa Aďo Kolník, Hippíkovi vypadáva puk pri pravú tyč. Tentoraz sa najlepšie v situácii zorientuje Peter Učeň, center 1. útoku a doklepne puk za bránkovú čiaru. – 1:1. V siedmej minúte už vedieme. V presilovke sa nám opäť príliš nedarí, domácim úspešne vyhadzujú puk z pásma. Až na samom konci početnej prevahy domáci bekovia prepadnú, Filip Novák prihráva pred bránu osamotenému Jožovi Kubrickému, ktorý sa pred brankárom neukvapuje so strelou, položí si brankára a s istotou nás posiela do vedenia – 1:2. Všetci sa tešíme z  Jožkovho návratu. Trošku nám zatrnulo koncom prvej tretiny, keď sa Jožo len pomaly dvíhal z ľadu. V zápase však pokračoval a napriek dlhej pauze patril medzi našich najviditeľnejších a najlepšie hrajúcich.

V druhej tretine začíname aktívne. V 25. minúte ide sám na bránu Martin Gálik. Exkluzívne trafí Hippíkovi do lapačky. Z následného buly si prášenie lapačky zopakuje Mišo Peško. V 27. minúte zabojuje pri mantineli Martin Chylo. Nedokážu ho zastaviť ani dvaja domáci hráči, Martin sa natlačí až do bezprostrednej blízkosti pred brankára, atakovaný prihráva na Jara Rybárika, ktorý strieľa tretí gól do prázdnej Hippíkovej brány – 1:3. V tejto časti hry prichádza často na raz nervozita a nečistá hra. Nechceme sa stavať do pozície, že len našim bolo blížené, ale fauly domácich mali niekedy až likvidačný charakter. Nie je sa čo čudovať, prehrávajú o dva góly a hra patrí jednoznačne nám. Naspäť do zápasu sa domáci dostanú v 38. minúte. Chrenko vystrelí spoza nášho obrancu ponad Tomášov betón a je to 2:3.

Reklama

Na začiatku poslednej časti hry čaruje rozhodca Hauko. Domáci ponúknutú šancu na Hauko-podnose neodmietnu a v 44. minúte, po piatich sekundách, využívajú početnú prevahu. Od modrej vystrelený puk doklepne za Tomášov chrbát ex – Nitran Gráčik –  3:3. V tejto časti hry príde aj k jednej nemilej situácii. Poláčkom vyhodený prudký puk trafil v hľadisku mladého chlapca rovno do tváre. Mladý muž zostáva ležať v bezvedomí na zemi. Chvalabohu po niekoľkých minútach odchádza zo štadióna po svojich. Rozum však zostáva stáť na tom, ako domáci priaznivci dokážu vykrikovať po našom obrancovi. Ako keby jeho vyhodenie puku a nešťastná trefa do chlapcových úst bola úmyselná. Tretina patrí nám. V hre 5 na 5 sme jasne lepší, hlavne útok Jana Románka s Mišom Peškom a Jožom Haringom domácim robí v pásme riadne vetry. Hippík doslova čaruje. V 54. minúte však domácich nepodržal. Jano Románek vybojuje puk v strednom pásme, natlačí sa do neho, tiesnený obrancom vysrelí a strela končí medzi Hippíkovími betónmi. Troška lacný, ale domácich „odpravujúci“ gól – 3:4. Domácich dokončuje opäť Janov útok Jožovim Haringovým pričinením, keď napodobňuje Jara Rybárika pri treťom góle a po vyšachovaní dáva náš piaty gól do prázdnej brány – 3:5.

Autor: otto  Ilustračné foto: Tomáš Hudcovič

Populárne články