Connect with us

Šport

Klčo absolvoval tréning v ľadovom tobogane

Published

on

Reklama

Malebná tirolská dedina Waidring je súčasťou lyžiarskeho strediska Pillerseetal. Malá dedinka s veľkým unikátom. Waidring má od minulého týždňa jediné ľadové koryto na svete, ktoré si môžu zjazdiť na korčuliach nielen profesionálni korčuliari, no i bežní „smrteľníci“. Novučičkú, 280 metrovú dráhu, s priemerným sklonom 14 stupňov a vertikálnou výškou 52 metrov, ktorá sa [singlepic id=9060 w=320 h=240 float=left]tiahne popri lese, priamo na zjazdovke, otvorili v stredu 5. januára a už o deň neskôr na nej slovenskí reprezentanti Red Bull Crashed Ice Trenčan Boris Mravík a Piešťanec Martin Klčo vyskúšali svoje ostré nože na ľadovej dráhe. Kým doteraz hokejoví ligisti korčuľovali na rovnej ploche zimáku vo štvrtok sa vôbec po prvý raz, dvaja najrýchlejší zo slovenskej kvalifikácie Red Bull Crashed Ice postavili na štartovú rampu tobogánu so strmým ľadom, kľukatými zákrutami a hrboľatými skokmi.

[singlepic id=9063 w=320 h=240 float=right]Jazdu v koryte si vskutku užívali. ,,Prišli sme sem najmä kvôli kvalitnému tréningu. Ešte sme v ľadovom koryte nestáli a pred prvými pretekmi v Mníchove je to perfektná príprava,“ vysvetlil Martin Klčo. Víťaz slovenskej kvalifikácie Red Bull Crashed Ice Boris Mravík sa už po prvých jazdách usmieval: ,,Je to super a pre mňa rozhodne najadrenalínovejší zážitok na korčuliach. Už sa veľmi teším do Mníchova a na súperov.“ Na tých však nemusel až tak dlho čakať. Keď sa česká reprezentácia dopočula, že konkurencia nespí, okamžite vyrazili na cestu do Waidringu.

Reklama

[singlepic id=9068 w=320 h=240 float=left]Podanie rúk, povinné letmé úsmevy a naháňačka v koryte mohla začať. České trio Michal Procházka, Lukáš Fiala a Lukáš Kolc – to sú ostrieľaní borci, veď Lukáš Kolc a Lukáš Fiala majú za sebou už aj veľké svetové úspechy. V roku 2005 na pražských Hradčanoch stál na striebornom stupienku, hneď pri legendárnom Švédovi Jasperovi Felderovi, ktorý akurát oslavoval svoje šieste víťazstvo Red Bull Crashed Ice, v tom čase iba 16-ročný Lukáš Fiala. V roku 2008 sa v známom švajčiarskom lyžiarskom stredisku Davos, tešil z tretieho miesta Lukáš Kolc a o rok neskôr obaja zahviezdili na domácej pôde, keď v ľadovom koryte na historickom pražskom Vyšehrade skončil Lukáš Kolc druhý a Lukáš Fiala tretí. ,,Ľadové koryto vo Waidringu je super, najmä je to veľmi pohodlné, veď z hotela je to na trať pár metrov,“ popísal svoje dojmy Lukáš Fiala.

Kvalitný česko-slovenský tréning ukončili jeho aktéri klasickým priateľským posedením v Apré-ski bare, kde sa celý tím zhodol, že to bol vynikajúci tréning a i vďaka nemu môžu v mníchovskom Olympijskom parku už nasledujúcu sobotu – 15. januára bojovať o najvyššie pozície.

Reklama

Autor:  Andy Zererova Foto: Mat Rendek – Red Bull Photofiles

[nggallery id=402]

Populárne články