Connect with us

Šport

Hokej: Piešťany vyhrali Havran Cup v Novom Meste nad Váhom

V sobotu 7. januára sa uskutočnil na zimnom štadióne v Novom Meste nad Váhom hokejový turnaj Havran Cup Piešťany 2023. Turnaja sa zúčastnili hokejové tímy HK Havrani Piešťany A, HK Havrani Piešťany B, HC Lamač Bratislava, HOBA Bratislava, HK Považská Bystrica. Chlapci počas celého dňa predvádzali neuveriteľné športové výkony. Všetky zápasy boli napínavé od začiatku až do konca. Po dlhých bojoch sa o najväčšie prekvapenie postarali hráči HK Havrani Piešťany A, ktorí nenašli počas základnej časti turnaja premožiteľa.

Published

on

Reklama

Dobre im sekundovali aj ich spoluhráči HK Havrani Piešťany B, ktorí hrali spoločne aj s hráčmi HK Nové Mesto nad Váhom, kde majú momentálne Havrani svoj domovský stánok. Ich výkon sa stupňoval od zápasu k zápasu a po základnej časti obsadili štvrté miesto, keď po napínavom boji zdolali HK Považskú Bystricu 4 : 1.

Po odohraní zápasov každý s každým, sa turnaj prehupol do ďalšej časti, kde tímy hrali o konečné umiestnenie na turnaji. V súboji o celkové tretie miesto sa stretli tímy HK Havrani Piešťany B proti HOBA Bratislava, kde Bratislavčania zvíťazili po dramatickom boji 4:0.

Reklama

Vo finálovom súboji sa stretli tímy HK Havrani Piešťany A a HC Lamač Bratislava. Tento zápas priniesol všetko, čo patrí k finále. Počas celého zápasu boli misky váh na jednej aj druhej strane a zápas musel prejsť až do samostatných nájazdov, kde vynikol domáci brankár HK Havrani Piešťany Jakub Filip a priviedol svoj tím k prvenstvu na turnaji. Právoplatne si zaslúžil cenu pre najlepšieho brankára turnaja.

Počas turnaja boli chlapci odmenení cenami za najlepších hráčov každého zápasu, po odohratí základnej časti ako aj po zápasoch o umiestnenie, boli vyhodnotení najlepší útočník, obranca a brankár. Všetky tímy obdržali pamätné poháre a medaily.

Reklama

Konečné poradie:
1. HK Havrani Piešťany A
2. HC Lamač Batislava
3. HOBA Bratislava
4. HK Havrani Piešťany B
5. HK Považská Bystrica

Veľké poďakovanie patrí v prvom rade všetkým hráčom, ktorí počas celého turnaja predvádzali skvelé výkony a bojovali o každý centimeter ľadu. Taktiež treba poďakovať rodičom domácich hráčov, či už s klubu HK Havrani Piešťany a HK Nové Mesto nad Váhom, ktorí sa postarali o občerstvenie pre všetkých hráčov a fanúšikov počas celého turnaja. Ukázalo sa, že keď sa spoja dva rozdielne kluby, dokážu vytvoriť jedno nádherné podujatie. Samozrejme veľká vďaka patrí aj sponzorom, ktorí podporili toto nádherné podujatie. A v neposlednom rade sa ukázalo, že aj piešťanskí hokejisti sú bez svojho domovského štadióna stále konkurencie schopní na hokejovej mape slovenského hokeja.

TS HK Havrani Foto: HK Havrani

Populárne články