Connect with us

Šport

Basketbal: Čajky odštartovali nadstavbu víťazstvom. Opäť zdolali Šamorín

Opäť po týždni sa podarilo Piešťanským Čajkám zvíťaziť doma nad Šamorínom, tentoraz tak úspešne odštartovali skupinu o 1. až 4. miesto v Niké extralige žien.

Published

on

Reklama

K dispozícii Piešťanom stále nebola Andělová. Prvá štvrtina opätovnej konfrontácie so Šamorínom bola mierne odlišná, pretože súper sa dosť dlho držal v podstate vyrovnaného stavu. Potom to zobrala do rúk Mandičová a keď sa k nej pridali spoluhráčky, tak výsledkom bola 7-bodová šnúra a vedenie 21:10 po prvej štvrtine. Druhá časť bola v podaní Čajok úplne dominantná, otvorili ju úsekom 15:2 a na približne 6 minút nedovolili súperkám skórovať. Chvíľkovo to zobrala do rúk Jamesová, náskok atakoval hranicu 30 bodov. Pred polčasom sa skóre zastavilo napokon na stave 44:16.

Ďalšia výrazná bodová šnúra prišla v tretej štvrtine, tentoraz mala trvanie približne 6 minút a skončila sa 19 piešťanskými bodmi v rade. Šamorín nemal opäť výraznejší nárok na dramatizáciu, pred poslednou časťou viedli Čajky 70:25. Záverečnú štvrtinu mohli domáce basketbalistky bezpečne dohrávať, s chuťou si mohli zahrať všetky dostupné hráčky na súpiske.

Reklama

Niké EXZ – o 1. – 4. miesto – 1. kolo:

Piešťanské Čajky – ŠBK Šamorín 85:37 (21:10, 23:6, 26:9, 15:12)

Reklama

Čajky: Jamesová 15, Martišková 14, Jurčenková 11, Mandičová 10, Mujovičová 5 (Chovaníková 7, Moravčíková 6, Rusiňáková, Taušová a Vandlíková po 5, Valová 2, Kraislová 0)

Šamorín: Sujová 12, Lüttmerdingová a Marcová po 7, Bábiková 4, Vargová 3 (Vaigl 4, Fenesová, Lelkesová, Slamová, Soókyová, Takácsová 0)

TH: 18/10 – 6/5, Fauly: 14 – 21, Trojky: 7 – 2, Rozhodovali: Bartoš, Donovalová, Višniarová

Povedali po zápase:

Peter Jankovič, tréner Piešťan: „V prvom rade, gratulujem dievčatám k prvému víťazstvu v nadstavbovej časti. Myslím si, že opäť sme sa trochu ťažšie rozbiehali, ale bolo to spôsobené aj zápasom, ktorý sme v stredu hrali – cesta, poriadne sme netrénovali. Bol tam určite nejaký výpadok, ale postupom času sme našli nejaký rytmus a myslím si, že výsledok hovorí za všetko. Teším sa z víťazstva a že všetky hráčky svoju minutáž.“

Anna Jurčenková, hráčka Piešťan: „Trochu sme sa ťažšie rozbiehali, pretože sme mali v nohách ťažký zápas, ale potom sme našli tempo. Som rada, že všetky baby z lavičky dostali priestor.“

TS Piešťanské Čajky Foto: Ladislav Duračka

Populárne články