Connect with us

Šport

Hokej: Piešťanci v prvom extraligovom domácom zápase deklasovali Skalicu

Published

on

Reklama

Piešťanskí nováčikovia v extralige sa v piatok 21. septembra po prvý raz  predstavili pred domácim publikom a privítali mužstvo HK 36 Skalica. Havrani začali viac ako výborne a diváci sa dočkali úvodného gólu už po 21  sekundách hry. Prsty v ňom mala posila z NHL Tomáš Tatar, ktorý predviedol svoju rýchlosť.

Reklama

Zamestnal dvoch hráčov Skalice a presne prihral „nabiehajúcemu“ Tomášovi Brňákovi, ktorý sa v ponúknutej šanci nemýlil. Úvodné minúty duelu sa niesli v znamení tlaku domácich. V ôsmej minúte Piešťanci predviedli výbornú akciu po osi Stupka, Tatar, Melichárek, ale skalický brankár Adam Trenčan predviedol zákrok ako z učebnice. Hokejisti ŠHK 37 Piešťany počas celej úvodnej tretiny predvádzali, že s i keď sú nováčikmi, treba s nimi počítať. Skaličania sa v prvej dvadsaťminútovke výraznejšie nepresadili.

REKLAMA

Reklama

V druhom dejstve sa na začiatku dobrými striedaniami prezentoval Henrich Ručkay. Jeho snaha vyústila do gólu v 27. minúte, keď sa bez problémov predral obranným pásmom hostí a pomedzi nohy Trenčana zvýšil na 2:0. Potom prišli chvíle Tomáša Tatara pri prvej šanci ešte nebol úspešný, ale pri druhej príležitosti sa už nemýlil. Šancu skórovať mal Václav Stupka, ale puk sa mu pred bránou nepodarilo trafiť. Dokorčuľoval ho však v rohu ihriska a presne „nabil“ Tomášovi Tatarovi, ktorý zavesil pod brvno. Stav 3:0 pre domácich. Netrvalo však ani pol minúty a Skaličania získali príležitosť zahrať si presilovku o dvoch hráčov. Na dve minúty si išlo sadnúť na trestnú lavicu súrodenecké duo Jakub a Henrich Ručkayovci. Prvý za hákovanie, druhý za pästný súboj. Skaličania si vypracovali veľký tlak, avšak ich strely končili na obrane a domácom brankárovi Tomekovi. Presilovku nevyužili, avšak tesne po nej, na začiatku štyridsiatej minúty sa im podarilo streliť gól po zrážke Filipa s Otčenášom v domácej obrannej tretine, keď sa puk odrazil k Renému Školiakovi a ten pohotovo gólovo vystrelil. Po dvoch tretinách bolo skóre 3:1 v prospech Havranov.

V záverečnej tretine sa zápas zmenil na domácu exhibíciu. Po góloch Jakuba Ručkaya, Adriána Kolníka, Ondreja Otčenáša, Branislava Jánoša a Samira Salijiho viedli Piešťanci už 8:1. Dvadsaťtri sekúnd pred koncom upravil počas presilovky na konečných 8:2 Skaličan Michal Šátek.
V nedeľu 23. septembra cestujú hráči ŠHK37 Piešťany na ďalší zápas do Košíc.

[nggallery id=1922]

Autor: ht Foto: Martin Palkovič, rsto

Populárne články