Connect with us

Šport

Hokej: Piešťanci tesne prehrali v Košiciach

Published

on

Reklama

V nedeľu 18. novembra cestovali hokejisti ŠHK 37 Piešťany na východ do Košíc. Predchádzajúci domáci duel bol veľmi tesný a Havrani ho prehrali až po samostatných nájazdoch. Vyrovnaný bol aj duel na lade Východniarov.

Reklama

V prvej tretine mali výhodou prvej presilovky hostia. V polovici ôsmej minúty si išiel na trestnú lavicu po verdikte rozhodcov na dve minúty odpočinúť Róbert Huna, avšak Piešťanci ponúknutú šancu na otvorenie skóre nezužitkovali. Naopak Košičania o 5 minút neskôr, keď trestnú lavicu na zohrieval Henrich Ručkay, svoju výhodu využili. Skóre stretnutia otvoril Štěpán Novotný.

V druhej tretine po piatich minútach hry zvýšili Košičania na 2:0. Autorom gólu bol Matúš Chovan. Havrani sa však nevzdávali a 4 minúty pred koncom druhej tretiny Melichárek upravil na 2:1.

Reklama

V poslednej tretine boli Košičania strelecky aktívnejší. Hostia sa síce snažili vyrovnať, ale nedarilo sa im. V závere stretnutia odvolali brankára, ale ani šestici korčuliarov sa nedarilo prekonať košického gólmana. Dve sekundy pred koncom stretnutia smeroval puk do brány Piešťan. Nedostal sa tam iba kvôli hodenej hokejke jedného z hosťujúcich hráčov, preto rozhodcovia pripísali domácim technický gól.  Konečné skóre stretnutia Košice – Piešťany 3:1.

Najbližšie sa Havrani stretnú v utorok 20. novembra o 18:00 doma so Zvolenom.

Autor: db Ilustračné foto: T. Hudcovič

Populárne články