Connect with us

Šport

Hokej: Piešťanci prehrali s lídrom z Bardejova po samostatných nájazdoch

Published

on

Reklama

V piatok 13. januára privítali hokejisti ŠHK 37 Piešťany lídra prvoligovej tabuľky HC 46 Bardejov. V súboji druhého s prvým, domáci nemali od víťazstva ďaleko, ale napokon prehrali po samostatných nájazdoch 2:3. Šláger kola prilákal na piešťanský zimný štadión 1504 divákov.

Prvý gól duelu strelili na začiatku trinástej minúty Bardejovčania, Tomášovi Petruškovi asistovali René Schneider a Michal Školiak. Hokejisti z východu Slovenska boli podľa [singlepic id=24320 w=320 h=240 float=right]pomeru striel na bránu 10:12 v prvom dejstve o málo aktívnejší. Naopak v druhom zase pridali domáci, ktorí vystrelili 10 ráz, proti bardejovským ôsmym strelám. Aj vďaka tomu sa v polovici stretnutia dočkali vyrovnania z hokejky Jozefa Haringa po asistencii Michala Peška a Jána Románeka. Po dvoch tretinách svietil na ukazovateli stav 1:1.

Reklama

V tretej tretine domáci tlačili na súpera a v 49. minúte po peknom sóle prekonal Roberta Martona v bardejovskej bránke Michal Peško. Potom piešťanskí hokejisti poľavili. Kontrolovali síce puk, ale Bardejovčania stále viac preberali iniciatívu a o 5 minút sa im podarilo vyrovnať na 2:2. Andrej Šimo využil, že pred piešťanským brankárom Jozefom Ondrejom bolo viacej hráčov, vystrelil a puk skončil v sieti. V závere riadnej hracej doby nevyužil domáci Chylo únik, do ktorého sa dostal a strelu Vladimíra Urbana bardejovský brankár lapačkou vytlačil mimo. Duel tak skončil nerozhodným skóre 2:2 a nasledovalo 5 minútové predĺženie štyria na štyroch, ktoré taktiež neprinieslo rozuzlenie. Na rad teda prišli samostatné nájazdy, kde Bardejovčania uspeli trikrát. Za Piešťancov nepremenil Michal Peško, Ján Románek bol úspešný, ale na víťazstvo to nestačilo. Bardejov tak vyhral po nájazdoch  3:2 a stále vedie prvoligovú tabuľku.

Pozriete si sériu samostatných nájazdov:

Reklama

[youtube width=“522″ height=“316″]http://www.youtube.com/watch?v=zfnQCFG_D2s[/youtube]

Najbližšie čaká 17. januára hráčov ŠHK 37 Piešťany derby v Trnave.

[nggallery id=1353]

Autor: th Foto: Tomáš Hudcovič

Populárne články