Connect with us

Šport

Piešťanský hokejista opäť v ľadovom koryte

Published

on

Reklama

Piešťany majú v svetovej sérii Red Bull Crashed Ice opäť svojho zástupcu. Útočník ŠHK 37 Martin Klčo je po minuloročnej účasti na extrémnom zjazde ľadovým korytom opäť jedným z dvoch oficiálnych reprezentantov Slovenska.

[singlepic id=10475 w=320 h=240 float=right]Prvé preteky ho čakajú už 14. januára v Saint Paul v Minesote. „Najviac sa teším na dve nové zastávky tejto série – Spojené štáty americké a Švédsko. Samozrejme vrcholom bude finále v kanadskom Quebeku,“ povedal Martin Klčo pred dnešným odletom do USA. V tejto sezóne by chcel skončiť do 16. miesta v celkovom hodnotení. Vlani získal 32. miesto, čo považuje za úspech, trápilo ho totiž zranenie ramien.

Reklama

V najbližších mesiacoch teda bude chýbať na niektorých zápasoch a tréningoch domáceho hokejového tímu. „Zúčastním sa všetkých štyroch zastávok série Red Bull Crashed Ice, ale v prípade potreby budem v tomto období hrať aj hokej za Piešťany,“ uzavrel útočník ŠHK 37. Séria sa končí 17. marca v Kanade.

Prvé preteky Crashed Ice sa konali v roku 2000 a postupne sa rozšírili do celého sveta. Pravidlá sú jednoduché – vyhráva ten, kto zo štyroch pretekárov príde do cieľa ako prvý. Na úspech je potrebná rýchlosť, reakčné schopnosti, vytrvalosť, tvrdosť, odvaha.

Reklama

Text: Martin Palkovič Foto: Red Bull Photofiles

Populárne články