Connect with us

Šport

Vďaka atletickej škôlke získavajú vzťah k športu

Published

on

Reklama

Áno, aj v Piešťanoch je možné, aby vaše 4 až 6 ročné deti začali v s atletikou. Atletická škôlka, i keď má v názve slovo atletika, nie je výlučne a výhradne o atletike, čo by vám určite potvrdili aj samotné deti, ktoré už vyše jedného roka navštevujú atletický krúžok zabezpečovaný  pre deti predškolského veku  Atletickým oddielom  TJ Družba Piešťany. Do atletickej škôlky môžu chodiť všetky deti, ktoré prejavia záujem, nerobí sa žiaden talentový výber.

[singlepic id=24360 w=320 h=240 float=left]Atletická škôlka je predovšetkým o vedení malých detí hravou formou k tomu, aby sa u nich vytvoril pozitívny vzťah k pohybovým aktivitám, k športu ako takému. Atletickú škôlku vedie trénerka Annemary Halmová, ktorá je zároveň trénerkou starších detí až po juniorov. Pred začatím škôlky absolvovala špeciálny prípravný kurz pre účely vedenia týchto maličkých detí.

Reklama

Čo vlastne deti v škôlke robia? „V našej Atletickej škôlke sa malí športovci učia všetky základy pohybových aktivít, počínajúc správnym držaním tela pri chôdzi, behu, skákaní. Učia sa (správne!) behať, skákať, hádzať, robiť kotúle a iné základné gymnastické cviky, učia sa rozcvičovať, a to všetko v miere a rozsahu primeranom ich veku a vyspelosti,“ vysvetľuje A. Halmová. Podľa nej všetky deti, ktoré navštevujú tréningy sa od začiatku vlani v októbri, neuveriteľne zlepšili.

Tréningy Atletickej škôlky sú v starej telocvični Gymnázia Pierra de Coubertina v Piešťanoch, pravidelne každý utorok v čase od 15.30 do 16.30 hod. Podľa slov Petra Kubalu, predsedu piešťanského atletického oddielu, radi medzi  sebou privítajú aj ďalších malých atlétov a ich rodičov. „V prípade záujmu o Atletickú škôlku môžu deti s rodičmi prísť priamo do starej telocvične gymnázia v čase tréningov. Zároveň by sme touto cestou chceli poďakovať Nadácii Tatra banky, ktorá poskytla pre Atletickú škôlku v roku 2011 finančný dar, z ktorého bolo zakúpené športové náradie a pomôcky, ktoré využívame v rámci Atletickej škôlky,“ poďakoval P. Kubala.

Reklama

[nggallery id=1354]

Autor: kh Foto: Atletický oddiel TJ Družba Piešťany

Populárne články