Connect with us

Šport

Hokej: Piešťanci po zápase v Senici vedú v sérii 2:1

Published

on

Reklama

V treťom semifinálovom zápase 1. hokejovej ligy medzi ŠHK 37 Piešťany a HC Dukla Senica, ktorý sa hral v nedeľu 26. februára v Senici, nastúpilo piešťanské mužstvo ako pokropené živou vodou. Oproti predchádzajúcemu domácemu zápasu, ktorý Piešťanci prehrali 5:6, mal zápas úplne iný scenár. Rozhodla druhá tretina.
[singlepic id=25875 w=320 h=240 float=left]V prvom dejstve sa hral opatrný hokej, o čom svedčí počet striel 6:4 v prospech hokejistov z Piešťan. Tým sa však podarilo jednu zo striel dostať za chrbát senického brankára Mateja Kristína. Autorom úvodného gólu duelu bol v čase 7:04 Matej Mišura, ktorému asistoval Branislav Jánoš.
V druhej tretine sa po šiestich minútach hry presadil Antonín Hruška a Piešťanci už videli o dva góly. Seničania však na strelenie kontaktného gólu potrebovali len 34 sekúnd. Na 1:2 znižoval Michal Hreus. Na rozdiel dvoch gólov v prospech ŠHK 37 zvýšil v tridsiatejsiedmej minúte kapitán Ján Románek. O minútu sa podarilo Piešťancom využiť presilovku a na ukazovateli skóre už svietil stav 1:4.
V poslednej tretine už nepadol žiaden gól, aj keď senický brankár musel zasahovať 14krát. Piešťanci tak upravili stav série na 2:1 v ich prospech. Ďalší zápas sa hrá v Senici už zajtra 27. februára.
V druhom semifinále zdolal Bardejov Michalovce aj treťom zápase, tento raz 4:2, a je prvým finalistom 1. hokejovej ligy mužov.

Autor: th

Reklama

Populárne články