Connect with us

Šport

Hokej: Druhý semifinálový zápas Piešťanci po dráme prehrali

Published

on

Reklama

Druhý semifinálový zápas 1. hokejovej ligy medzi ŠHK 37 Piešťany a HC Dukla Senica,  ktorý sa hral vo štvrtok 23. februára, bol viac ako dramatický. Piešťancom však na víťazstvo nestačil ani hetrik kapitána Jána Románka a podľahli Senici o jeden gól 5:6.

[singlepic id=25896 w=320 h=240 float=left]Gólový účet stretnutia otvárali v čase 10:12 hráči zo Senice, keď sa presadil Michal Šúrek. Záhoráci korunovali svoju aktivitu aj druhým gólom. Počas vylúčenia Vladimíra Urbana zvýšil v presilovke na 0:2 Anton Lezo. Prvá tretina patrila teda gólovo hosťom.

Reklama

V úvode druhej zabrali domáci. Zásluhou Románka a Haringa sa im podarilo vyrovnať na 2:2. Následne však prišli vylúčenia Ďuriša a Kolníka, ktoré Seničania potrestali. Po góloch Reissmüllera a Vaškoviča viedli hostia v polovici stretnutia 2:4. Na rozdiel gólu v 37. minúte znižoval domáci kapitán Ján Románek počas presilovky o dvoch hráčov. Skóre po druhej tretine bolo 3:4 v neprospech hokejistov ŠHK.

V tretej tretine v čase 48:14 zvyšoval na 3:5 Seničan Michal Šúrek, keď využil vylúčenie Jakuba Ručkaya. V tom istom čase bol vylúčený Adrián Kolník. Trest prišiel o 26 sekúnd z hokejky Ľubomíra Škápika. Domáci už prehrávali 3:6. V závere však zmobilizovali svoje sily a pripravili zaujímavú hokejovú drámu. Päť minút pred koncom stretnutia sa podarilo znížiť na 4:6 Miroslavovi Pupákovi. Piešťanci sa ďalej snažili zvrátiť nepriaznivý výsledok, výsledkom čoho boli vylúčenia na senickej strane. Na 5:6 znižoval, počas presilovky o dvoch hráčov, tretím gólom v zápase Ján Románek. Do konca duelu však chýbalo už len 34 sekúnd, počas ktorých sa Seničanom stav 5:6 podarilo ubrániť, a tak  vyrovnali na 1:1 na zápasy. Séria sa teraz sťahuje do Senice, kde sa bude hrať v nedeľu 26. a v pondelok 27. februára.

Reklama

V druhom semifinálovom súboji vyhral Bardejov nad Michalovcami 5:2 a vedie v sérii 2:0.

Autor: ht Ilustračné foto: Martin Palkovič

Populárne články