Connect with us

Šport

Hokej: Piešťanci doma vyhrali a v sérii znížili na 1:2

Published

on

Reklama

Po dvoch prehrách s Bardejovom na jeho domácom ľade na východe, privítali piešťanskí hokejisti vrámci fináleprvej hokejovej ligy súpera po prvý raz na vlastnom ľade.

[singlepic id=26339 w=320 h=240 float=left]Gólový účet otvoril pár sekúnd pred koncom piatej minúty stretnutia domáci útočník Jakub Ručkay. Potom však v druhej polovici prvej tretiny prišli chvíle bardejovského Marcela Baláža, ktorý strelil dva góly v rozmedzí dvoch minút. Druhý dokonca vo vlastnom oslabení. Piešťanci boli v prvej tretine výrazne aktívnejší, brankára Bardejova ohrozili sedemnástimi strelami, pokým hostia vystrelili na domáceho Michala Dzubinu len päťkrát. Avšak efektivita bola na strane Východniarov a tak odchádzali do kabín za stavu 1:2.

Reklama

V druhej tretine sa domáci Marek Mertel po prihrávke Antonína Hrušku skóroval už v 46 sekunde a bolo vyrovnané na 2:2. Tesne pred polovicou stretnutia sa Piešťanci ujali vedenia 3:2, keď skóroval Vladimír Nemec. Na ďalší gól si 1500 divákov muselo počkať až do 54. minúty. Bol to však gól do domácej siete znamenajúci vyrovnanie. Jeho autorom bol Marcel Baláž, ktorý tak skompletizoval hetrik. Kedže hráči ŠHK 37 už nestihli gólovo odpovedať, nasledovalo predĺženie. Ani to však neprinieslo rozuzlenie, a tak rozhodovali až samostatné nájazdy.

V nich sa stal domácim hrdinom Vladimír Nemec, ktorý premenil hneď prvý nájazd na Roberta Martona a strelil taktiež víťazný gól v piatej sérii, keď sa dovtedy nepresadili Ján Románek ani Michal Peško a na bardejovskej strane skóroval v druhej sérii iba Alexander Valentín.

Reklama

Piešťanci tak vyhrali 4:3 a unížli stav série na 1:2. Ďalší zápas je na programe zajtra 8. marca o 18.00 h na opäť na Piešťanskom zimnom štadióne.

[nggallery id=1462]

Autor: ht

Populárne články