Connect with us

Šport

Hokej: Bardejovčania majú dva mečbaly

Published

on

Reklama

Vo štvrtok 8. marca sa hral na piešťanskom zimnom štadióne štvrtý zápas finálovej série 1. hokejovej ligy medzi ŠHK 37 Piešťany a HC 46 Bardejov. Hoci sa domáci snažili, súper z Bardejova bol o gól lepší. Zápas skončil 3:4 a Bardejovčania tak v sérii vedú 3:1 a majú dva mečbaly.

[singlepic id=26626 w=320 h=240 float=right]Piešťanci začali duel zle nedobre. V prvej tretine inkasovali zo 16 striel tri góly, pričom oni vystrelili na brankára Roberta Martona iba 4 razy. Prvý gól hostí strelil v čase 3:36 z presilovky Ondrej Gmitter. Druhý pridal na konci ôsmej minúty Jozef Molnár a o trinásť sekúnd zvýšil na 3:0 v prospech hráčov z východu Radim Valchař. Deštrukcia piešťanského týmu pokračovala v úvode druhej tretiny, keď po dvoch minútach pri vylúčení Jozefa Haringa upravil skóre na 0:4 Tomáš Petruška. Brankár Dzubina sa po tomto góle nechal vystriedať Adamom Fumačom. Potom sa však podarilo streliť gól aj domácim, v presilovke skóroval Antonín Hruška. Od tohto momentu prevzali Piešťanci iniciatívu. Súpera síce prestrieľali o 10 pokusov, avšak puk skončil v druhej tretine za Martonovým chrbátom už iba raz. Autorom gólu na 2:4 bol Michal Peško.
V poslednej tretine Piešťanci tlačili, snažili sa hrať, Románek a Haring cvičili s bardejovskou obranou, ale podarilo sa im dať iba jeden gól v 43. minúte. Jeho strelcom bol Jozef Haring. Dve minúty pred koncom odvolal domáci tréner brankára, ale Bardejovčania už svoju svätyňu ubránili.
Piaty duel série je na programe v nedeľu 11. marca v Bardejove. V prípade, že Piešťanci uspejú, čaká ich 6-ty zápas 13. marca o 18:00 h v domácej aréne.

Reklama

Pozriete si fotogalériu:

[nggallery id=1484]

Reklama

Autor: th Foto: Tomáš Hudcovič

Populárne články