Connect with us

Šport

Hokej: O víťazstve Havranov nad Bystricou rozhodli až nájazdy

Published

on

Reklama

Hokejisti ŠHK 37 Piešťany privítali v nedeľu 6. januára na svojom ľade družstvo HC 05 Banská Bystrica. Predchádzajúce dva vzájomné zápasy skončili tesnými výsledkami 3:2 po samostatných nájazdoch a 1:0 v prospech Bystrice, Havrani tak mali čo oplácať.

[singlepic id=38905 w=320 h=240 float=left]V prvej tretine museli diváci čakať na gól až do 13-tej minúty napriek tomu, že predtým sa hrali tri presilovky. Gól strelili domáci, keď sa do prečíslenia 2 na 1 dostali Václav Stupka a obranca Richard Filip. Druhý menovaný prekonal brankára Dzubinu aj s výraznou pomocou šťasteny, keď banskobystrický brankár jeho strelu z prvej síce stlmil, ale napriek tomu prepadol puk do siete. Prvá tretina skončila 1:0 v prospech domácich.

Reklama

V prvej polovici druhej tretiny mali Havrani dva razy výhodu presilovej hry, gól sa im však streliť nepodarilo. Naopak jeden dostali a to rovno do šatne. Trištvrte minúty pred koncom tretiny prihrával Heizer spoza brány Branislavovi Jankovičovi, ktorý skóroval ponad Tomekovu lapačku – 1:1.

Tretia tretina priniesla svižnejší a zaujímavejší hokej. Hneď po minúte hry mal super šancu Richard Filip po prihrávke Henricha Ručkaya, avšak prestrelil. Gól na 2:1 strelili domáci desať minút pred koncom riadnej hracej doby. Počas signalizovaného vylúčenia na banskobystrickej strane tečoval do siete strelu Adama Drgoňa Jozef Haring.  Havrani mali potom niekoľko príležitostí, ale puk napokon skončil 17 sekúnd pred koncom tretiny v ich svätyni. V šanci bol Nemec, netrafil bránu a zahrmelo na druhej strane. Tomek síce prvý raz podržal svoj tím, ale na dorážku Jána Sýkoru už nestačil 2:2.

Reklama

REKLAMA

Duel pokračoval bezgólovým predĺžením a tak sa rozhodovalo v samostatných nájazdoch. V nich sa do piešťanskej brány postavil Jozef Ondrejka, za ktorého chrbát sa nepodarilo puk dostať ani jednému z trojice Banskobystričanov. Z Piešťancov Dzubinu prekonal  Peter Šišovský. Havrani tak získali bodík navyše po víťazstve po predĺžení.

[youtube width=“560″ height=“340″]http://youtu.be/XpQoPlUCx-E[/youtube]

[nggallery id=2102]

Autor: db Foto: Tomáš Niščák Video: http://www.youtube.com/user/shk37piestany

Populárne články