Connect with us

Šport

Basketbal: Čajky prehrali so Šamorínom, v pohári skončili štvrté

Published

on

Reklama

Piešťanské Čajky nastúpili v  nedeľu 6. januára v ružomberskej Koniarni na zápas o 3. miesto v Slovenskom pohári proti ŠBK Šamorín. S týmto súperom prehrali oba extraligové duely a vyhrať sa im nepodarilo ani teraz. Čajky v nekompletnej zostave prehrali 44:64.

[singlepic id=37520 w=560 h=373 float=center]

Reklama

Piešťanské basketbalistky nezachytili hneď úvod stretnutia a po prvej štvrtine prehrávali 7:21.  Do polčasu skóre narástlo na 17:40. V druhej polovici zápasu Čajky dali 27 bodov, Šamorínčanky 24. Na výraznejší zvrat v zápase to však nestačilo.

Piešťanským Čajkám citeľne chýbala Páleníková, ktorá je chorá. Taktiež stále nehrá Simon Dymond. Tá je po Vianociach strávených v USA už opäť na Slovensku, ale ešte ju čaká rehabilitácia zraneného členka. Ak všetko dobre pôjde na palubovku by sa mohla vrátiť do konca mesiaca.

Reklama

REKLAMA

„Oba zápasy sme síce prehrali, ale splnili svoj účel. Po sviatkoch sme sa potrebovali dať herne dokopy a rozbehnúť sa, pred dôležitým zápasom s Košicami, ktorý ak chceme postúpiť do nadnárodnej súťaže, musíme vyhrať,“ zhodnotil účinkovanie Čajok v Slovenskom pohári výkonný riaditeľ klubu Miloš Drgoň. Čajky odohrajú posledný zápas základnej časti extraligy 11. januára na palubovke BK SOUŽ Cassovia Košice.

Autor: ht Ilustračné foto: Tomáš Hudcovič

Populárne články