Connect with us

Šport

Hokej: Havrani začali sezónu dvomi víťazstvami a vedú tabuľku

Published

on

Reklama

Piešťanskí hokejisti majú za sebou úspešný vstup do novej extraligovej sezóny. Minulý týždeň zvíťazili v prvom zápase v Skalici a potom v nedeľu doma zdolali Žilinu. Po dvoch zápasoch sú so šiestimi bodmi na čele extraligovej tabuľky o skóre pred Trenčínom a Banskou Bystricou. Práve s ňou ich čaká v utorok 15. septembra vzájomný duel na ihrisku pod Urpínom a  potom v piatok 18. septembra Havrani privítajú doma Nitru.

Foto: Laco Duračka

Foto: Laco Duračka

V Skalici strelil prvý extraligový gól v týme Havranov Jozef Tibenský v jedenástej minúte prvej tretiny. O chvíľu na to zvýšil na 2:0 Jozef Balej. Domácim sa však podarilo vyrovnať ešte do prestávky. O všetkom rozhodla druhá tretina, ktorú Havrani vyhrali 3:1. Gólovo sa presadili Balej, Brancis a Filo. Tretia tretina bola bezgólová a tak Piešťanci zvíťazili 5:3.

Reklama

V prvom zápase sezóny na domácom ľade, privítali Havrani v nedeľu 13. septembra Žilinu. Základ úspechu položili Piešťanci v prvej tretine, ktorú vyhrali po góloch Hrehorčáka a Ručkaya 2:0.

v 29. minúte znížil Adrián Lipovský, avšak hokejisti ŠHK 37 odpovedali už o 15 sekúnd, keď sa presadil Jakub Šimíček. Žilinčania znížili necelé dve minúty pred koncom druhej tretiny na 3:2.

Reklama

V poslednom dejstve však už padol iba jediný gól a to z hokejky Jakuba Ručkaya. Havrani tak pred tisíckou divákov zvíťazili 4:2.

-th- Foto_ Laco Duračka

Populárne články