Connect with us

Šport

Cyklistika: Metelka víťazom svetového pohára

Published

on

Reklama

Cyklista Jozef Metelka sa stal víťazom tohtoročnej edície svetového pohára paracyklistov, keď ho zavŕšil výbornými výsledkami na poslednom podujatí v juhoafrickom Pietermaritzburg. V časovke vo svojej kategórii skončil druhý a cestný pretek ako absolútnu čerešničku na záver sezóny vyhral.

1_43_jpg_451557_420_280

Foto: www.spv.sk

 

Reklama

V časovke sa v kategórii MC4 predstavili dvaja Slováci. Obaja predviedli výborné výkony a nad ich sily bol len aktuálny majster sveta Kyle Bridgwood z Austrálie. Na 24 kilometrovej trati zaostal druhý Jozef Metelka za víťazom o 13 sekúnd a tretí Patrik Kuril o 31 sekúnd.

Výsledky časovky (skupina MC4)

Reklama

1. Kyle Bridgwood (AUS)*32:29.70

2. Jozef Metelka (SVK)*32:42.57

3. Patrik Kuril (SVK)*33:00.63

V nedeľu 13. septembra boli v Pietermaritzburgu vrcholom svetového pohára cestné preteky s hromadným štartom. „V treťom kole z dvanástich sa od pelotónu odpútal španielsky pretekár Roberto Garcia Alcaide, avšak jeho útok nebol úspešný a pelotón ho po piatich kolách dobehol. Všetci favoriti sa navzájom strážili a o víťazovi rozhodol záverečný špurt. V ňom mal najviac síl Jozef Metelka, ktorý svojim víťazstvom skompletizoval slovenskú zbierku medailí na tomto podujatí a celkovým prvenstvo vo svetovom pohári dosiahol to, čo sa zatiaľ nepodarilo žiadnemu Slovákovi. Patrikovi Kurilovi zasa patrí momentálne druhé miesto v tohtoročnom UCI svetovom rebríčku“, uviedol vedúci výpravy a zároveň reprezentačný tréner Branislav Režňák.

Jozef Metelka neskrýval po pretekoch ohromnú radosť, keď si víťazstvom vo svetovom pohári vynahradil sklamanie z výsledkov na augustových majstrovstvách sveta. Na nich skončil v časovke na deviatom mieste a v cestnom preteku bol štvrtý.

-th- Zdroj: spv.sk  Foto: spv.sk

Populárne články