Connect with us

Šport

Basketbal: Čajky majú za sebou prvé zápasy novej sezóny

Published

on

Reklama

Počas uplynulých dní sa Piešťanské Čajky predstavili vrámci prípravy v novej sezóne na kvalitne obsadenom turnaji v českom Trutnove. Z troch zápasov piešťanské basketbalistky vyhrali iba jeden, ale ich výkony mali stúpajúcu tendenciu.

MEKR´S CUP KARA - Čajky Autor: Vilém Fischl

MEKR´S CUP KARA – Čajky
Autor: Vilém Fischl

V prvom zápase sa Piešťanské Čajky stretli s domácim družstvom Kara Trutnov, ktoré vlani skončilo v českej lige na treťom mieste a hralo CEWL.  Čajky v tomto dueli okrem druhej štvrtiny ťahali za kratší koniec, čo napokon po polčase 35:35, znamenalo prehru 51:71.

Reklama

V druhom stretnutí bol súperom piešťanských basketbalistiek tretí tím ruskej ligy a rovnako bronzový medailista euroligy – Dynamo Kursk. Od úvodu zápasu bola zrejmá prevaha ruského tímu, ktorý trestal každú chybu Čajok. Tie sa však nevzdávali o bojovali o čo najlepší výsledok. Odmenou im bola skutočnosť, že dokázali vyhrať druhý polčas. V celkovom súčte prehrali 61:79.

V poslednom zápase skupiny si zmerali Čajky sily s  BBK Lulea, ktorý je majstrom Švédska a účastníkom Eurocupu. Čajky hrali v úvode stretnutia veľmi koncentrovane a vypracovali si postupne osembodový náskok. Súperky však následne šnúrou trinástich bodov otočili skóre vo svoj prospech.  Polčasové skóre bolo o dva body v prospech Čajok. V ďalšej fáze sa do vedenia opäť dostali severanky, avšak záver zvládli lepšie Piešťanky a vyhrali 69:62.

Reklama

Dve prehry a jedna výhra znamenali pre Čajky posledné štvrté miesto v skupine. Celkovom skončili siedme a posledný zápas už nehrali, pretože druhá skupina bola pod odhlásení USK Praha iba trojčlenná.

Konečné poradie: 1. Good Angels Košice, 2. Dynamo Kursk, 3. TSV Wasserburg, 4. KARA Trutnov, 5. Lulea BBK, 6. Pinkk Pécsi 424, 7. Piešťanské Čajky.

Výsledky turnaja:
štvrtok:
Dynamo Kursk – BBK Lulea 80:73
TSV Wasserburg – Pinkk Pécsi 424 79:65
Kara Trutnov – Piešťanské Čajky 71:51

piatok:
Piešťanské Čajky – Dynamo Kursk 61:79
Kara Trutnov – BBK Lulea 68:75
Pinkk Pécsi 424 – Good Angels Košice 69:91

sobota:
BBK Lulea – Piešťanské Čajky 62:69
Trutnov – Dynamo Kursk 71:93
Good Angeles Košice – TSV Wasserburg 97:64

nedeľa:
o 5. miesto: BBK Lulea – Pinkk Pécsi 69:66
o 3. miesto: Kara Trutnov – TSV Wasserburg 58:72
finále: Dynamo Kursk – Good Angels Košice 60:67

Autor: -th- Foto: Vilém Fischl – http://www.bktrutnov.cz

Populárne články