Connect with us

Šport

Hokej: Havrani začali play off suverénnym víťazstvom nad Skalicou

Published

on

Reklama

Hokejisti ŠHK 37 Piešťany vstúpili do štvrťfinále extraligy proti HK36 Skalica v piatok 8. marca excelentne. Hostia zo Záhoria mali streleckú prevahu, domácich však zdobila efektivita zakončenia a výborný brankár. Havrani zvíťazili 5:1 po tretinách 1:1, 2:0 a 2:0.

[singlepic id=40450 w=560 h=373 float=center]

Reklama

Prvý gól Piešťan v extraligovom play off si pripísal na svoje konto Henrich Ručkay. Na konci deviatej minúty sa spoza brány obtočil okolo pravej tyčky a zakončil bekendom brankárovi pomedzi nohy 1:0. Skalici sa podarilo vyrovnať gólom do šatne. Tridsaťdva sekúnd pred koncom tretiny po Pálfyho prihrávke skóroval René Školiak – 1:1.
V 25-tej minúte sa Piešťanci ujali opäť vedenia. Skalický brankár Lipovský vyrazil Nemcovu strelu k Brňákovi, tomu sa však nepodarilo puk poslať do odkrytej brány. Na radosť domácich divákov bol úspešnejší Michal Toman, ktorý zvýšil na 2:1. Do konca druhej tretiny Havrani pridali ešte jeden gól. Dve minúty pred koncom sa predviedol Michal Peško, ktorý prekonal skalického brankára bekendom pod brvno – 3:1.
V úvode posledného dejstva bol pri svojom nájazde faulovaný Samir Saliji, a tak dostal príležitosť na opakovanie pri trestnom strieľaní. Zvýšil na 4:1. Saliji sa do konca zápasu presadil ešte raz. Desať minút pred koncom vystrelil Mertel, Lipovskému puk vypadol a Saliji ho prekonal lobom – 5:1.
Havrani zaslúžene vyhrali. Ďalší domáci duel ich čaká zajtra o 18.00 h, potom sa séria sťahuje do Skalice.

[nggallery id=2173]
Autor: ht Foto: T. Niščák

Reklama

Populárne články