Connect with us

Šport

Hokej: Havrani vyhrali v Skalici po nájazdoch, v sérii vedú 2:1

Published

on

Reklama

Piešťanskí hokejisti sa na tretí zápas štvrťfinálovej série extraligy presunuli do Skalice. Pod dvoch zápasoch v Piešťanoch bol stav série 1:1. Skalica sa snažila naplno využiť domáce prostredie, avšak po dramatickom zápase zvíťazili hokejisti ŠHK 37 Piešťany.

[singlepic id=40450 w=560 h=373 float=center]

Reklama

Skaličania sa v zápase ujali vedenia už na začiatku piatej minúty, keď spoza brány prekonal brankára Tomeka René Školiak. Havrani vyrovnali o 5 minút, počas vlastného oslabenia. Drgoň vybojoval puk vo vlastnom obrannom pásme a vysunul do brejku Vladimíra Nemca, ktorý Lipovskému nedal šancu. Do šatní sa odchádzalo za stavu 1:1.

V polovici stretnutia sa opäť ujali vedenia domáci. Dierou v obrane ŠHK 37 prešiel znovu René Školiak a vymietol pravý horný roh piešťanskej brány. Po druhej tretine viedla Skalica 2:1.

Reklama

V poslednom dejstve sa snažili hostia o vyrovnanie, čo sa im aj v 52. minúte počas presilovky podarilo. Autorom gólu do odkrytej svätyne Skalice bol Michal Peško. Do konca riadnej hracej doby už gól nepadol a tak nasledovalo predĺženie.

V jeho závere mali Skaličania výhodu presilovky o 2 hráčov, ale nezužitkovali ju. Tri sekundy pred koncom predĺženia mali ešte väčšiu šancu na získanie víťazstva potom ako Tomek posunul vlastnú bránu a rozhodcovia nariadili trestné strieľanie.  Piešťanský brankár však Renému Školiakovi hetrik streliť nedovolil.

V lotérii samostatných nájazdov boli napokon strhli víťazstvo na svoju stranu Piešťanci. Kutálek ani Pálfy sa v nájazdoch nepresadili, ale naopak Šišovský a Saliji áno a tak Havrani zaslúžene vyhrali. V sérii sa ujali vedenia 2:1.

Autor: ht Ilustračné foto: Tomáš Niščák

Populárne články