Connect with us

Šport

Na Majstrovstvách Slovenska boli úspešní aj Simančíkovej nasledovníci

Published

on

Reklama

Odchovanci TJ AKO Piešťany získali zlato, bronz aj striebro. Monika Simančíková neštartovala kvôli účasti na Majstrovstvách sveta, ktoré v Kanade začínajú práve dnes. Už vo štvrtok tam jazdí voľný program. Ak sa dostane medzi 24 najlepších, môže postúpiť na olympiádu.

Počas uplynulého víkendu (9. -10. 3.) sa na Zimnom štadióne Vladimíra Dzurillu v Bratislave uskutočnil slovenský šampionát v krasokorčuľovaní. Štartovali na ňom juniori, žiaci a súčasné krasokorčuliarske nádeje.

Reklama

Reprezentantka TJ AKO Piešťany Katarína Brosková (na snímke) sa stala Majsterkou Slovenska v kategórii junioriek. Darilo sa aj chlapcom. Medzi juniormi sa na druhom mieste umiestnil Timotej Čeleš a na treťom Jakub Kršák. Medzi mladšími žiačkami dosiahla veľmi dobrý výsledok Veronika Plačková.

Podľa Evy Simančíkovej z TJ AKO aj tento šampionát bol dôkazom toho, že krasokorčuľovanie na Slovensku má slušnú európsku úroveň najmä u dievčat. „Chlapci majú menší záujem o tento šport, aj keď v minulosti slovenské krasokorčuľovanie dosiahlo najlepšie výsledky medzi mužmi,“ povedala Eva Simančíková s odkazom na Ondreja Nepelu, Jozefa Sabovčíka a Karola Divína.

Reklama

Piešťanský oddiel je podľa jej slov na špičke slovenského krasokorčuľovania. „Máme majstrov medzi dospelými, juniorkami, juniormi a štvrtú mladšiu žiačku. Monika Simančíková reprezentuje Slovensko na Majstrovstvách sveta aj Európy, ďalšia Piešťanka Broňa Dobiášová nás zastupovala na nedávnom Európskom Olympijskom Festivale v rumunskom Brašove.“

Text: Martin Palkovič Foto: krasopiestany.sk

Populárne články