Connect with us

Šport

Hokej: Havrani prekvapením turnaja EHK

Počas prvého aprílového víkendu sa zúčastnili hokejisti HK Havrani ročník 2012 turnaja Európskeho hokejového kráľovstva u susedov v Českej republike v Novom Jičíne. Podľa vyjadrenia organizátorov bolo možné vidieť množstvo talentov a nebola tiež núdza o prekvapenia. Za najväčšie označili výkon chlapcov z Piešťan. Tí obsadili na turnaji napokon šieste miesto.

Published

on

Reklama

 

Piešťanskí hokejisti na turnaji, kde sa zúčastnilo 12 tímov z Čiech, Poľska a Slovenska dopadli najlepšie zo slovenských družstiev. „O prekvapenia nebola núdza. Najväčším bol výkon detí z Piešťan, ktoré tu hrali pre pol rokom. Za tých pár mesiacov títo borci ukázali neskutočný progres, obrovské zlepšenie a verím, že na ďalšom turnaji budú hrať o medaile, pokiaľ sa i naďalej budú takto zlepšovať. Na to, že sú bez štadiónu, klobúk dolu. Piešťany – paráda, ste borci!!!“ napísal pri zhodnotení turnaja organizátor Bohumil Vincura.

Reklama

Turnaj vyhral výber Hockey Revolution Academy. „Napriek tomu, že išlo o výber na klubovom turnaji, rozhodli sme sa, že víťazstvo si zaslúžili, lebo na poslednú chvíľu zaskočili za SK Prostějov 1913, ktorý sa odhlásil na poslednú chvíľu a dal prednosť inému turnaju,“ uviedol B. Vincura a pokračoval: „skvelú výkonnosť potvrdili hokejisti Znojma a Frýdku Místku. Taktiež domáci Ďáblíci NOVÝ JIČÍN 2012 ukázali, že sa smelo môžu oporovanávať s najlepšími tímami. Warrior z Brna i Technika zahrali taktiež skvelo. Technika mala absolútne najlepších fanúšikov. Vzostup hokejového umenia potvrdzujú poľské tímy ako Sosnowiec a Tychy, naopak, trochu ma sklamal tím Jastrzabie, ale možno nemali svoj deň. Slovenské tímy oproti minulému roku zaostali, s výnimkou Piešťany.“

Poradie EHK ročník 2012 – 1.-2.4.2023 Nový Jičín

1. HOCKEY REVOLUTION ACADEMY
2. ZNOJMO
3. WARRIORS BRNO
4. FRÝDEK-MÍSTEK
5. Ďáblíci NOVÝ JIČÍN 2012
6. HK Havrani PIEŠŤANY
7. TECHNIKA HOCKEY BRNO
8. ZAGLEBIE SOSNOWIEC
9. MOSM TYCHY
10. MŠK PÚCHOV
11. HOBA BRATISLAVA
12. JKH GKS JASTRZEBIE

Reklama

-red- Foto: Bohumil Bob Vincura

Populárne články